URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ÎN CURÂND SE VA DESCHIDE PASAJUL DE LA DRAJNA

Pasajul de la Drajna se va deschide chiar înainte de minivacanța de 1 iunie, în data de 11 ianuarie 2022, s-a dat start lucrărilor. Mult așteptatul Pasaj de la Drajna va avea o lungime de 2,74 km. Proiectarea și construcția acestui pasaj au avut o valoare de 98,12 milioane de lei, fără TVA, și au fost finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Pasajul va aduce o serie de beneficii la nivel regional și la nivel național: creșterea vitezei de tranzitare prin eliminarea timpilor pierduți acum la barieră; creșterea siguranței rutiere prin eliminarea traversării la nivel a căii ferate.

El va traversa DN3A și linia de cale ferată București-Constanța și face parte din viitorul drum expres Călărași-Brăila.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călărași-Chiciu, de aproximativ 142 de kilometri, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul județului Ialomița.

“A început numărătoarea inversă! În mare viteză, chiar înainte de minivacanța de 1 iunie, Pasajul de la Drajna se deschide! Pentru mine este un vis împlinit, dragi călărășeni! Ce nu s-a făcut vreme de 30 de ani, s-a construit în mai puțin de 15 luni. A fost nevoie de voința și forța unui partid puternic! Așa cum v-am promis, dragi călărășeni, am dat gata proiectul! Să fim sănătoși!” a precizat Sorin Vrajitoru, secretar de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al vicepremierului Sorin Grindeanu pe pagina de socializare.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top