URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ÎMPREUNĂ ECONOMISIM ENERGIA


La nivelul Ministerului Economiei:
A fost înjumătățit numărul de neoane de pe coridoare şi din birouri,
Au fost înlocuite calculatoarele şi imprimantele vechi cu unele electronice inteligente,
Au fost achiziționate baterii cu senzori pentru lavoare,
S-a recomandat angajaților Ministerului Economiei să folosească scările cât mai des în locul lifturilor şi să scoată din priză toate electronicele şi electrocasnicele după încheierea programului de lucru.
Ministrul Economiei, Florin Spătaru:
Sunt doar câteva dintre măsurile pe care le-am implementat de îndată la Ministerul Economiei, însă în perioada următoare vor fi făcute multe alte investiții pentru eficientizarea energetică a clădirii în care funcționăm. Nu va fi uşor întrucât ministerul funcționează într-un imobil construit în 1941 şi de atunci au fost făcute doar mici renovări în 2004 şi 2005.
În urma raportului de audit energetic, concluzia a fost că ministerul consumă 341,8 MW/an – o cantitate foarte mare de electricitate.,
De aceea am decis să fie implementat un program de eficientizare a clădirii publice, cu fonduri din PNRR, care să conducă la o reducere de peste 20% a consumului de curent electric.
Programul va include izolarea termică a imobilului, reabilitarea anvelopei clădirii, înlocuirea corpurilor de iluminat cu LED-uri, instalarea de panouri fotovoltaice şi multe altele, astfel încât să eficientizăm cât se poate de mult consumul de energie electrică.

Continue Reading
La Top