URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

ILUMINAT PUBLIC ȘI PISTE DE BICICLETE PENTRU LOCUITORII COMUNEI INDEPENDENȚA

Intersecția dintre Drumul Județean 307A și Drumul Național 3 a reprezentat întotdeauna o problemă atat pentru locuitorii comunei Independența, cât și pentru conducătorii auto care tranzitează drumurile menționate. În sprijinul acestora, primarul comunei Independența a demarat un proiect de extindere a iluminatului public și construirea unor piste de biciclete.

Zona respectivă este cunoscută drept o zonă periculoasă în care se întâmplă adesea accidente. Un accident scontat cu doi morți a fost motivul din cauza căruia s-au implementat aceste proiecte.

“Am cerut spre administrarea comunei Independența o parte din terenul aferent drumului județean 307A, drum județean care trece prin comuna Independența in intravilanul ei, cât și în extravilanul ei. Am făcut aceasta cerere deoarece am considerat necesar îndeplinirea a două obiective: extinderea iluminatului public și înființarea unor liste pentru bicicliști. Extinderea iluminatului public se va face de la punctul de intersecție a drumului județean 307A cu drumul național 3, mai pe scurt de la curbă până la intrare în satul Independența. Vom avea iluminat public pe partea dreaptă a sensului de deplasare curbă-sat Independența. Este un drum anevois cu pante, cu o suprafață de pădure de aproximativ 7 hectare. Iluminatul pădurii este necesar și din cauza problemelor cu tăierile ilegale din perioada iernii. Totodată, la intersecția DJ 307A cu DN3, am avut o serie de accidente. Din păcate, a existat un accident mortal care a implicat doi frați. A fost o situație dificilă pentru întreaga comunitate. După câteva discuții pe care le-am purtat cu Poliția Rutieră și cu Drumuri și Poduri, dumnealor au venit cu o serie de măsuri mai greu de implementat. Am stabilit că este mai ușor de extins iluminatul public. De asemenea, împreună cu consilierii locali am stabilit că vom extinde iluminatul public și între satul Independența și satul Potcoava. Tot ceea ce înseamnă iluminat, se va construi pe partea dreaptă. Fiind foarte multe fonduri în zona pistelor de biciclete, am depus și un proiect. Atunci a trebuit să fac solicitarea către Consiliul Judeţean Călărași pentru a-mi aproba preluarea în administrare a acelui teren. Orice investiție se face doar pe un teren pe care îl deții sau îl administrezi. Totodată, unele persoane se deplasează pe marginea drumului, iar aceastea pot folosi pistele special dedicate bicicliștilor. Implementarea proiectului se va face pe bugetul comunei Independența, deci nu vom avea întârzieri. Preconizez că până în luna iunie, proiectul de extinderea a iluminatului public va fi rezolvat, urmând ca depunerea proiectului pentru pista de biciclete să se facă în perioada următoare” a declarat Gabriel Rădulescu, primar al comunei Independența.

Continue Reading
La Top