URMĂREȘTE-NE

UMANITAR

“ÎI CINSTIM PE CEI AFLAȚI ÎN SUFERINȚĂ” – ACȚIUNE UMANITARĂ, LA PAROHIA INDEPENDENȚA

Înaintea prăznuirii Bunei Vestiri, la Parohia Independența din Protopoăiatul Călărași, în data de 22 martie 2024, s-a desfășurat o activitate din cadrul proiectului Național Catehetic “Hristos împărtășit copiilor”, în contextul “Anului Omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor”, în cadrul Concursului Național Catehetic “Cuvântul care vindecă”.

 

Această inițiativă, intitulată “Îi cercetăm pe cei aflați în suferință”, a implicat copiii din grupul de cateheză Sfântul Atanasie al parohiei, însoțiți de părintele paroh Gheorghe Marcian și de părintele paroh Tudorache Paul de la Parohia Cuvioasa Paraschiva din Călărași. Ei au vizitat Centrul de îngrijire și asistență Ciocănești, oferind Sfintele Taine, rostind rugăciuni de sănătate și binecuvântări. De asemenea, copiii au susținut un program de cântece dedicate Maicii Domnului și mamelor, precum și recitat poezii în cinstea lor.

 

Părintele a încheiat slujba cu un cuvânt duhovnicesc, abordând subiectul bolii sufletești și trupești, precum și tratamentul necesar pentru vindecare.

 

La final, copiii au oferit iconițe, metanii, felicitări și câte o vază cu sfoară ornamentală, împodobită cu flori și alte materiale realizate cu migală în timpul orelor de cateheză, împreună cu mici dulciuri.

Continue Reading
La Top