URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

HIDROELECTRICA ARE ÎN CONTINUARE CELE MAI MICI FACTURI LA CURENT

La ce furnizor de energie electrică să trecem (sau să rămânem) ca să avem cele mai mici facturi la curent? Este o întrebare importantă, nu doar pentru că electricitatea s-a scumpit în ultimele luni, ci și pentru că în plină vară, consumul este în general mai mare. Mai jos găsiți un clasament al ofertelor furnizorilor cu cele mai mici facturi la energie electrică pentru București.


O precizare importantă care trebuie făcută de la început: până la 31 martie 2023, prețurile la energie electrică sunt plafonate. Ca urmare, indiferent care este oferta furnizorului, nu aveți cum să plătiți mai mult decât prețul maxim plafonat. Acesta este de maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus, pentru consumatorii casnici care au avut în 2021 consum mediu lunar mai mic sau egal cu 100 kWh. Pentru cei care au avut în 2021 un consum mediu lunar între 100 kWh și 300 KWh inclusiv, prețul maxim este de 0,8 lei/kWh, cu TVA inclus. Deci, chiar dacă furnizorul cere, de pildă, 2 lei/kWh, veți plăti, după caz, tot 0,68 sau 0,8 lei pe kWh. Dacă, pe de altă parte, furnizorul vă cere sub prețul maxim, de pildă 0,5 lei/kWh, veți plăti acest preț, care este mai mic.


De asemenea, informațiile nu sunt valabile pentru consumatorii casnici care consumă peste 300 Kwh lunar – în cazul lor, contractele și condițiile sunt diferite.
În acest moment, singura companie care oferă un preț la energie electrică sub plafon este Hidroelectrica, în cazul clienților cu un consum mediu între 100 kWh și 300 Kwh.
Informațiile de mai jos au ca sursă comparatorul ANRE și sunt valabile doar pentru București. Clasamentul este similar și în restul țării, dar există diferențe de câțiva bani per kWh. În toate județele, cele mai mici facturi sunt la Hidroelectrica, potrivit datelor oficiale de la ANRE.


Sursa: wall-street

Continue Reading
La Top