URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

HALLOWEEN LA BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ DIN CĂLĂRAȘI

La Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu din Călărași se fac înscrieri pentru ateliere destinate copiilor între 5 și 12 ani în contextul evenimentului “HALLOWEEN LA BIBLIOTECĂ” care va avea loc în data de 27 octombrie 2022 la ora 14:00. Copiii sunt așteptați cu lecturi și ateliere de “groază”.

Atelierele sunt destinate copiilor între 5 și 12 ani. Înscrierile se fac la sediul central al bibliotecii județene sau la tel 0242316757.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows’ Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Continue Reading
La Top