URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

GRUPUL ”FLORES CAMPI” DIN CĂLĂRAȘI A OBŢINUT CINCI PREMII LA FESTIVALUL INTERNAŢIONAL „HERMANNSTADT FEST” DE LA SIBIU

A X-a ediţie a Festivalului internaţional “Hermannstadt Fest”, care s-a desfăşurat în perioada 16-19 iunie la Sibiu, în Habermann Markt, şi-a desemnat şi premiat câştigătorii duminică, 19 iunie.

Tinerele artiste, Miruna Lică și Veronica Neagu au reușit și de data aceasta să aducă pentru Călărași cinci premii la Festivalul „Hermannstadt Fest” de la Sibiu.

Alexandrina Borandă, referent artistic în cadrul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași a oferit precizări despre evoluția fetelor într-un interviu oferit pentru Canal SUD.

“Este vorba de Miruna Lică care are 13 ani și Veronica Neagu care are 12 ani, ne-am prezentat pe aceste categorii de vârstă la secțiunea de muzică de divertisment iar pe alte două categorii de vârstă, menționez ca este un festival complex are mai multe secțiuni de la muzică populară, muzică folk, muzucă religioasă, șamd plus portretele de autori unde am participat la secțiunea Adrian Ordean și Codruț croitoru unde fetele au câștigat. La secțiunea Codruț Croitoru a câștigat Miruna Lică premiul III  și Veronica Neagu premiul II. Pe celelalte secțiuni fiind un concurs internațional, am reușit să venim cu mențiuni la celelalte secțiuni unde am participat. Dar Fetele s-au prezentat, având în vedere și vârsta la care se situează, cu schimbarea de voce care intervine firesc întotdeauna eu zic că am făcut o figură frumoasă și am plecat mulțumiți de la festival, foarte bine organizat și m-am bucurat că în această ediție au avut concurenți din SUA, Lituania, Bulgaria chiar și din Ucraina. Nouă ne place să mergem în concursuri unde nivelul să fie ridicat și atunci și noi să ținem ștacheta sus.”

La manifestarea culturală anuală – care deja a devenit o tradiţie a municipiului Sibiu – au participat peste 100 de tineri din ţară şi din străinătate, scopul festivalului fiind promovarea calităţilor vocale, artistice şi creativ-muzicale ale tuturor tinerilor artişti care au urcat pe scenă.
Centrul Județean de Cultură și Creație a fost reprezentat de copii ai Grupului ”Flores Campi” coordonați de doamna Alexandrina Borandă.

Miruna Lică, în vârstă de 13 ani, a obținut la Secțiunea ”Muzică de divertisment” și Sectiunea ”Adrian Ordean” – Mențiune iar la Secțiunea ”Portret de compozitor-Codrut Croitoru” – Premiul III.
Veronica Neagu, în vârstă de 12 ani, a obținut la Sectiunea ”Muzica de divertisment” – Mentiune iar la Sectiunea ” Portret de compozitor- Codrut Croitoru” – Premiul II.

În acest an, festivalul a cuprins trei secţiuni: muzică tradiţională, muzică de divertisment şi muzică folk (dedicată artistului Valeriu Sterian), dar şi secţiuni speciale – “Dialog între generaţii” (cu subsecţiunile “Portret compozitor Adrian Ordean” şi “Portret compozitor Codruţ Croitoru”), “Remember” (dedicată compozitorului Şerban Georgescu şi artistei Mădălina Manole) – “Cântec pentru Dumnezeu”.

Felicitări și mult succes la viitoarele concursuri!

Continue Reading
La Top