URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

GRAMA: PROIECTUL PENTRU ECHIPAREA SPITALELOR ADUCE REÎNTREGIREA BUGETULUI JUDEȚEAN

Cu o valoare de peste 11 milioane de lei, proiectul “Consolidarea capacităţii de reacţie la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-Cov-2” care se va implementa în parteneriat cu Spitalul de Pneumoftiziologie Călărași, Spitalul Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” și Spitalul de Psihiatrie Săpunari, a primit finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Eduard Grama, cel de pe masa căruia a plecat proiectul spre analiza de finanțare, a declarat pentru echipa CANAL SUD că sănătatea călărășenilor rămâne o prioritate pentru administrația locală și județeană.

“Proiectul reîntregește bugetul Consiliului Județean Călărași de unde au plecat și pleacă resursele financiare necesare activității spitalelor din județ”.

“Sunt prevăzute achiziții de echipamente medicale și de protecție necesare spitalelor partenere în proiect. Echipamente medicale necesare pentru asigurarea unui diagnostic/tratament corespunzător pacienților suspecți/infectați cu COVID – 19, cum ar fi: aparat radiologie fix – digital cu accesorii, monitoare funcții vitale, monitoare funcții vitale de transport, aparate de ventilație mecanica/artificiale, aparate de ventilație mecanica de transport, echipament PCR complet echipat pentru testare COVID-19 +UPS, injectomate, hota bacteriologică cu flux vertical laminar, tensiometru cu stetoscop, pulsoximetru pentru deget. Totodată se vor achiziționa și echipamente de protecție personală în vederea diminuării riscului de contaminare a personalului și a pacienților, vorbim de: bonete, botoși, combinezoane, halate, mănuși, măști, viziere, ochelari, cizme, dezinfectanți”, a mai precizat Eduard Grama.

Un material pe larg despre acest subiect, puteți urmări în jurnalul CANAL SUD din această seară.


Continue Reading
La Top