În contextul economic din perioada actuală, tot mai multe companii încep să acorde o atenție sporită bugetelor de care dispun. Mai exact, firmele încearcă să mărească pe cât posibil veniturile, timp în care caută diverse metode de a diminua cheltuielile.
Pentru ca flow-ul tranzacțional să fie în avantajul afacerii tale, trebuie să planifici atent bugetul alocat cheltuielilor. Acest lucru se poate face, de regulă, cu ajutorul unui contabil, în funcție de mai multe aspecte pe care este indicat să le iei în calcul.
Cheltuieli neprevăzute/de urgență
Înainte de a planifica exact ce trebuie să plătești pentru anul în curs, pune deoparte o sumă destinată cheltuielilor necesare în situații neprevăzute. Cel mai adesea, acestea sunt necesare pentru mentenanța sistemelor electronice, de securitate sau pentru alte avarii. Îți recomandăm să achiziționezi uneltele de construcții disponibile la merXu care te pot ajuta să economisești considerabil în cazul unor defecțiuni tehnice.
Cheltuieli salariale
De asemenea, unele dintre cele mai importante cheltuieli pe care ești obligat din punct de vedere legal să le faci lunar sunt cele cu plata angajaților. Calculează cu grijă sumele de care dispui pentru a te asigura că îți permiți să plătești personalul la timp sau chiar să acorzi bonusuri ori prime. Mai mult, este posibil să fie nevoie să plătești concedii medicale (dacă intră în sfera obligațiilor contractuale) pe care ar trebui să le integrezi în schema de buget.
Cheltuieli cu facturi
Lunar, fiecare firmă trebuie să plătească un cuantum considerabil pentru utilități. Acestea pot veni sub formă de facturi pentru apă, energie electrică, gaze, internet, telefonie sau cablu. Anumite companii utilizează și mijloace de transport pentru a-și desfășura activitatea, motiv pentru care și sumele cheltuie pentru achiziționarea combustibilului sau verificări periodice ale autoturismelor trebuie incluse în buget.
Cheltuieli pentru investiții
Fiecare afacere are nevoie, la un moment dat, să progreseze în domeniul de activitate sau în nișe adiacente. Aceste lucruri necesită, de cele mai multe ori, investiții considerabile. Chiar dacă nu plănuiești să faci acest pas în anul în curs sau în perioada următoare, poți economisi bani din timp. Sumele pot fi destinate achiziției de aparatură nouă, de sisteme de operare performante sau chiar pentru cursuri de formare.
Sursa: financier.com