URMĂREȘTE-NE
https://shareuiestefericit.ro/

ACTUALITATE

GERUL A FĂCUT VICTIME ÎN ROMÂNIA. MAI MULTE PERSOANE AU SUFERIT DEGERĂTURI

Fenomenul de ger extrem lasă în urmă tragedii în România, unde cinci persoane au pierit în urma temperaturilor scăzute ce au cuprins întreaga țară. Cea mai redusă valoare termică înregistrată a atins minus 24 de grade Celsius.  Două persoane din Grozești și Hârlău, jud. Iași au ajuns la spital cu hipotermie.

Primul deces provocat de ger a avut loc în Pașcani, județul Iași, unde o femeie a fost descoperită înghețată în curtea casei și ulterior a decedat la spital. Temperatura resimțită în Moldova a atins minus 18 grade Celsius în acea noapte.

Femeia, în vârstă de 59 de ani avea afecțiuni cronice, conform informațiilor furnizate de Ziarul de Iași. Echipa medicală intervenită a constatat că aceasta era căzută la pământ în curte. La Spitalul Județean de Urgență „Sf Spiridon” din Iași, au fost aduse alte două persoane afectate de ger, ambele găsite în curtea propriilor locuințe. Una dintre acestea prezenta simptome degerături.

Situația meteorologică anunță persistența gerului în zilele următoare. La Negrești, județul Vaslui, temperatura a atins miercuri dimineața minus 16 grade, resimțită ca minus 18. În Întorsura Buzăului, cunoscută pentru temperaturile scăzute, s-au înregistrat cifre similare.

În contrast, în vestul țării, la Ștei, Holod și Chișineu Criș, au fost înregistrate temperaturi mai blânde, cu minus 4,8 grade Celsius.

Continue Reading
La Top