URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

GAZE MAI IEFTINE DATORITĂ VREMII

Prețul gazelor naturale europene a coborât sub 73 de euro/MWh și este acum la cel mai mic nivel de la începutul anului trecut. Declinul, după ce cererea a scăzut pe fondul vremii blânde.

Prețul gazelor naturale a scăzut la puțin peste 72 de euro/MWh pe piața olandeză, care este considerată referința europeană pentru acestea. Este cel mai scăzut nivel de după ianuarie 2022, înainte de a începe războiul din Ucraina.

În ultimele zile ale lui 2022, prețul mediu a scăzut rapid de la peste 110 euro/MWh pe 19 decembrie. Pe 7 decembrie, cotația era de 150 de euro/MWh, mai mult decât dublă față de cea de azi. De asemenea, cotațiile de astăzi sunt cu peste 75% sub nivelurile record de 350 de euro atinse în august, în condițiile în care importurile record de gaze naturale lichefiate și stocurile mai mari decât în mod normal atenuează îngrijorările legate de o posibilă penurie.
Vremea mai blândă, creșterea producției de energie electrică din surse eoliene și exporturile mai mici către Franța au permis Germaniei să umple instalațiile de depozitare pentru a opta zi consecutiv. În același timp, livrările din Rusia trimise prin Ucraina au fost stabile recent, iar prognozele meteorologice indică temperaturi normale sau peste medie în următoarele zile.

Sursa: Biziday

Continue Reading
La Top