URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

VIDEO: CONTROALE LA FIRME DIN JUDEȚUL CĂLĂRAȘI CARE AR TRANSPORTA GUNOI NECONFORM

Comisarul general adjunct al Gărzii Naționale de Mediu, Alexandru Vasile, a vorbit, în conferința PNL Călărași, desfășurată în data de 19 noiembrie 2021, despre problematica deșeurilor din județ.

El a precizat că vineri, 19 noiembrie a.c, Garda de Mediu derulează acțiuni de control în localitățile Frumușani și Plătărești privind transportul deșeurilor.

Sursa citată a oferit informații despre dezastrul ecologic de la Ulmeni, unde există o groapă de gunoi ilegală.

“La Ulmeni sunt două firme. Una dintre ele, respectiv Cassano Metal, are autorizația de mediu retrasă. Nu Garda de Mediu eliberează autorizații, ci APM. Acolo este o autorizație de mediu pentru o stație de sortare la Cassano. Utiltrailer este a doua firmă, care are autorizație de mediu. Am fost în control acolo. Le-am dat măsuri până pe data de 20 a lunii acesteia. Mâine, 20 noiembrie, o să mergem în control acolo. A fost o problemă în ceea ce privește acest compost. Ei au autorizație pentru un ciur. Din acest ciur rezultă ceea ce spun ei că este compost. Am avut, săptămâna trecută, control la două firme care au cumpărat acest compost. Am constatat că nu era conform. Erau bucăți foarte mari de plastic, sticle. Au fost chemate cele două firme la sediul Gărzii de Mediu Călărași. S-a interzis cumpărarea acestui compost. De asemenea, li s-a transmis să ducă compostul la cea mai apropiată groapă de gunoi de la Ciocănești. Săptămâna trecută a fost prins de poliție un fermier exact când descărca acest compost. A fost dată măsura de trimitere înapoi a deșeurilor, dar poliția a făcut și o sesizare penală pe Legea mediului. O să luăm probe și compost, pentru a demonstra că, după ce ies analizele de laborator, acesta nu poate fi considerat compost”, a menționat Alexandru Vasile.

Continue Reading
La Top