URMĂREȘTE-NE

ECONOMIE

GABRIELA FIREA: “STOPĂM CREȘTERILE EXPLOZIVE DE PREȚURI”

Gabriela Firea scrie pe o rețea de socializare un mesaj către cetățeni și mediul de afaceri prin care îi informează despre faptul că aceștia vor beneficia de protecție pentru cel puțin un an de zile.

“Stopām cresterile explozive de preturi. Cetātenii si firmele trebuie sā aibā protectie în fata liberalizārilor haotice. În forma finală a ordonanței de urgență convenită în Coaliție, cetățenii și mediul de afaceri vor beneficia de protecție pentru cel puțin 1 an de zile.

  • Cei care vor specula prețurile vor fi supraimpozitați.
  • Companiile care produc gaze naturale din subsolul românesc vor vinde producția la prețuri rezonabile pentru cetățenii români.

În același timp, Ministerul Finanțelor a identificat resursele financiare necesare și a alocat 2,4 miliarde de euro pentru acest pachet de sprijin destinat populației și economiei naționale.​

Mai mult, PSD consideră că plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale, care reprezentau peste 50% din creșterea inflației, va determina o stabilizare a prețurilor de consum, cu un efect pozitiv asupra puterii de cumpărare a populației.

Totodată, vom continua colaborarea cu partenerii din Coaliția de guvernare pentru o reglementare cât mai rapidă în domeniul:

  • comerțului cu carburanți și al asigurărilor auto, care să determine o scădere a costurilor de transport și să reducă astfel presiunea asupra inflației”.

Sursa foto: romaniatv.ro

Continue Reading
La Top