URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

GABRIELA FIREA: COPIII AU NEVOIE DE PROTECȚIE TOT TIMPUL

În 15 februarie, la Palatul Victoria, a avut loc o întâlnire de lucru între reprezentanții celor două ministere, doamnele ministru Gabriela Firea și Ligia Deca, secretarii de stat din Ministerul Educației, Antoaneta Bolchis și Sorin Ion, președintele ANPDCA, Elena Tudor, secretarul de stat MFTES, Anca Hendea, secretarul de stat ANES, Luminița Popescu, subsecretarul de stat ANES, Simona Butacu, din partea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Copiii au nevoie de protecție tot timpul, indiferent dacă sunt acasă, în familie, la școală, sub supravegherea cadrelor didactice, sau chiar pe stradă, când teoretic este de unul singur.

Ne unim forțele cu Ministerul Educației – România pentru a reduce fenomenul îngrijorător al violenței școlare.Am avut o întâlnire de lucru alături de ministrul Educației, Ligia Deca, secretarii de stat din Ministerul Educației, Antoaneta Bolchis și Sorin Ion, Elena Tudor, președintele ANPDCA, secretarul de stat MFTES, Anca Hendea, secretarul de stat ANES, Luminița Popescu, subsecretarul de stat ANES, Simona Butacu, și directori din cele două ministere.

Punem la punct protocoale de colaborare concrete între domeniile sensibile ale educației, familiei, protecției copilului, egalității de șanse între femei și bărbați. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse și Ministerul Educației – România vor iniția o campanie publică de informare pentru a preveni violența în școli. Specialiștii vor gândi proceduri clare de intervenție a echipelor multidisciplinare care se ocupă concret de aceste cazuri.

De asemenea, vor fi implicate toate instituțiile cu atribuții pentru a preveni, combate și sancționa violența și abuzurile.Facem pași siguri pentru a îmbunătăți condițiile pentru copii și accesul acestora la informații corecte și complete.

Am reușit modificarea legii și să introducem orele de educație pentru sănătate. De asemenea, vom ajunge în școli cu informații privind egalitatea de șanse între femei și bărbați. În paralel, Ministerul Educației a reușit suplimentarea numărului de consilieri școlari cu încă 1.200 de persoane” a declarat Gabriela Firea ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse pe pagina personală de socializare.

Continue Reading
La Top