URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

FUNERALII NAȚIONALE PENTRU FOȘTII ȘI ACTUALII ȘEFI DE STAT. COMITETUL DE ORGANIZARE A FUNERALIILOR DE STAT A FOST CREAT

Guvernul României a realizat cadrul legal pentru crearea Comitetului de organizare a funeraliilor de stat, printr-o ordonanță de modificare și completare a Legii 215/2016 privind ceremoniile oficiale.

Potrivit purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, funeraliile de stat sunt un ceremonial rezervat actualilor și foștilor șefi de stat. Acestea reprezintă cel mai înalt grad de recunoaștere a meritelor unui cetățean român în slujba țării sale.

Într-o conferință de presă, la Palatul Victoria, Constantin a precizat că funeraliile cu onoruri militare vor fi acordate și foștilor șefi de Camere parlamentare și foștilor premieri.

În baza Legii 215/2016, foștii șefi de Camere parlamentare și foștii premieri beneficiază de funeralii cu onoruri militare. Nu se modifică nimic la acest capitol, acești demnitari și foști demnitari vor beneficia de funeralii cu onoruri militare”, a declarat Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Ordonanța de modificare și completare a Legii 215/2016 va fi publicată în Monitorul Oficial și va intra în vigoare în termen de 15 zile de la publicare.

Noua reglementare va asigura o organizare mai eficientă a funeraliilor de stat, acordând un grad mai mare de importanță acestui ceremonial.

Continue Reading
La Top