URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

FOTOGRAFIA ZILEI / PARCUL NATURAL REGIONAL LANDES DE GASCOGNE FRANȚA, AFECTAT DE INCENDII

14 august/ misiunile modulului național de stins incendii continuă în altă zonă de intervenție din cadrul Parcului natural regional Landes de Gascogne, Franța.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că misiunile modulului naţional de stins incendii continuă duminică în altă zonă din cadrul Parcului natural regional Landes de Gascogne, Franţa.

Potrivit IGSU, începând cu ora 08.15, modulul execută operaţiuni de stingere în Boutox, în cadrul sectorului 2 de intervenţie, sub coordonarea ofiţerului de legătură din Franţa.

Astfel, 36 de pompieri cu cinci maşini de stingere incendii de pădure, două autospeciale de stins incendii de capacitate mică, o cisternă de 12.000 litri şi un microbuz se află în zona menţionată. Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 litri care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, explică reprezentanţii IGSU.

Începând cu ora 08.15, modulul execută operațiuni de stingere în Boutox, în cadrul sectorului 2 de intervenție, sub coordonarea ofițerului de legătură al țării gazdă.

Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea și lichidarea focarelor ascunse, precum și de menținere a unei linii de protecție între frontul incendiului și zona neafectată.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenție specifice.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

sursa foto: IGSU

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top