URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

FOTO, VIDEO/LA MULȚI ANI, ROMÂNIA! CĂLĂRĂȘENII AU SĂRBĂTORIT 103 ANI DE LA MAREA UNIRE

Ziua Naţională a României a fost marcată, la Călărași, prin manifestări militare și religioase. Evenimentul a avut loc la Monumentul Eroilor, situat în intersecția Orizont. Parada gărzii de onoare și a tehnicii militare de intervenție a făcut deliciul călărășenilor prezenți, în număr mare, la sărbătoarea națională.

După ce a fost intonat Imnul Național al României, “Deşteaptă-te, române!”, a avut loc un ceremonial religios oficiat de către un sobor de preoți, apoi prefectul județului Călărași, Valentin Barbu, a rostit o alocuțiune, cu ocazia acestei zile importante pentru toți românii.

Elevi ai Școlii Gimnaziale Tudor Vladimirescu și ai Palatului Copiilor au susținut un program artistic.

Autoritățile locale și județene, reprezentanți ai instituțiilor publice deconcentrate și ai partidelor politice, au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor.

A urmat parada militară, unde au defilat: Serviciul Român de Informații, Inspectoratul Județean de Jandarmi Călărași, Inspectoratul de Poliție Județean, ISU “Barbu Știrbei” Călărași, Poliția de Frontieră, Poliția Locală.

La finalul manifestărilor, Primăria Municipiului Călărași, prin Direcția de Asistență Socială, a servit, în Piaţa Big, 1.000 de porții de fasole cu afumătură călărășenilor.

Astăzi, se celebrează 103 ani de la Marea Unire. Ziua Națională a României este sărbătorită la 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918. Astfel, prin Legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu, data de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.

Continue Reading
La Top