URMĂREȘTE-NE
Intervenție pe Dunăre

ACTUALITATE

FOTO. INTERVENȚIE DE URGENȚĂ PE DUNĂRE. ȘASE MARINARI ÎN STARE DE INCONȘTIENȚĂ, SALVAȚI DIN BUNCĂRUL UNEI NAVE

Au fost momente de panică seara trecută în Tulcea, după ce pompierii militari au fost solicitați, în jurul orei 23.00, să intervină pe o navă sub pavilion Comores, acostată pe Brațul Tulcea la mila marină 36. Apelul la 112 a fost făcut după ce șase marinari care se aflau în stare de inconștiență au rămas într-un buncăr al navei. Astfel, pompierii militari au intervenit pentru extragerea lor, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Tulcea.

În urma recunoașteți făcută de pompierii tulceni în buncărul indicat de echipajul navei și după ce s-a stabilit că nu există pericol pentru salvatori, victimele au primit îngrijiri medicale de urgență la fața locului după care au fost extrase rând pe rând și transportate pe ambarcațiunile navale care le-au transportat la cea mai apropiată unitate medicală pentru îngrijiri de specialitate”, transmit reprezentanții ISU Tulcea.

Dintre cele șase victime, una a fost predată echipajului medical în stare de inconștiență. De asemenea, alte trei persoane au fost predate medicilor conștiente, în timp ce două victime au refuzat transportul la spital.

Cele șase victime sunt de origine siriană (trei persoane), indiană (două persoane) și egipteană (o persoană). Victima preluată inconștientă de către ambulanța navală este de cetățenie siriană. 

Reprezentanții ISU Tulcea transmit că posibila cauză a intoxicării a fost identificată ca fiind gazele produse de o motopompă ce se afla în funcțiune în zona în care victimele își desfășurau activitatea.

La fața locului s-au deplasat 5 subofițeri cu o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, o ambarcațiune IB5, o ambulanță navală din cadrul SAJ Tulcea, o ambulanță navală privată și un echipaj din cadrul Poliției de Frontieră Tulcea cu 2 agenți de poliție.

La misiunea de salvare și acordarea primului ajutor echipajului navei au participat un număr de 16 salvatori, cadre medicale de primă intervenție și a Poliției de Frontieră Tulcea care, în mai puțin de o oră au reușit să acorde primul ajutor victimelor, să le extragă din mediul în care au fost găsite și să le transporte la spital”, se mai arată în comunicat.

FOTO: ISU Tulcea

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top