URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

FORȚA FEMEILOR ÎN SPORT – VOLUM CE CELEBREAZĂ SPORTIVELE ROMÂNCE

Un eveniment de marcă va avea loc joi, la Biblioteca Județeană Călărași, unde va fi lansat volumul “Forța Femeilor în Sport.” Acesta reprezintă o colecție de amintiri și povești ale peste 80 de femei, sportive de top, antrenoare și jurnaliste, care au marcat lumea sportului din România.

Volumul se dorește a fi o punte de legătură între generațiile, aducând în prim-plan experiența vibrantă și performanța extraordinară a femeilor în sport. Lansarea cărții reprezintă o ocazie de a inspira tânăra generație și de a le arăta că performanța și succesul în sport nu au gen.

Andreea Paul, coordonatoarea acestui volum, subliniază importanța contribuției sportivelor românce la succesul țării la Jocurile Olimpice: “Româncele au adus mai multe medalii acestei ţări la Jocurile Olimpice decât domnii. Ne onorează şi unii şi alţii, dar numărul medaliilor de aur cucerite de ele este dublu faţă de numărul celor aduse de domni. Asta dă un semn de încredere generaţiei tinere că trebuie să construiască noi trepte în ceea ce înseamnă performanţa ca stil de viaţă în România.”

Lansarea volumului “Forța Femeilor în Sport” reprezintă un moment de celebrare a sportului și a reușitelor femeilor în această domeniu, aducând în prim-plan povestea de curaj, determinare și dedicare a sportivelor care au inspirat și continuă să inspire generații de fete și femei din România. Evenimentul va avea loc începând cu orele 13.00, iar publicul este așteptat să descopere aceste mărturii impresionante ale unor femei excepționale din lumea sportului.

Continue Reading
La Top