URMĂREȘTE-NE

SPORT

FITNESS CHALLENGE, UN NOU CONCEPT AL FRCF, LA CĂLĂRAȘI

Fitness Challenge Novice, un nou concept al Federației Române de Culturism și Fitness, a avut loc pentru prima dată în județul Călărași în acest weekend. O atmosferă antrenantă, sportivi de toate vârstele, cupe, diplome și suplimente nutritive, așa poate fi descrisă competiția  desfășurată la un complex de fitness din municipiu. 17 de sportivi au participat la această ediție, aceștia fiind susținuți de publicul prezent. Printre cei aflați în sală, s-a numărat și Președintele Federației Bulgare de Culturism și Fitness.

Începând cu orele 10:00, sportivii au umplut sala de fitness în care a avut loc evenimentul. Copii de toate vârstele sau chiar adulți de peste 40 de ani, s-au înscris la challenge-ul organizat de Federația Română de Culturism și Fitness. Bineînțeles, au existat participanți din toate categoriile: începători, intermediari și avansați. Cu toate că atmosfera din sala a fost una antrenantă, emoțiile se puteau citi pe fața sportivilor.

,,Este un concept nou pe care noi vrem să îl mediatizăm. Se numește ,,Fitness Challenge” și este organizat pentru prima dată la Călărași sub egida Federației Române de Culturism și Fitness. Vor exista patru grupe de sportivi, respectiv două grupe de juniori și tot atâtea de seniori. Sportivii vor fi premiați la finalul acestei competiții cu diplome pentru locurile I-VI și o cupă pentru locul I. Totodată, avem și sponsor care oferă câștigătorilor suplimente nutritive. În plus, primii trei clasați vor primi abonamente gratuite la sala noastră de fitness“, a precizat Nelu Bașfalion, președintele clubului ACS Fortus Călărași și membru în Biroul federal al Federației Române de Culturism și Fitness.

Participanții au avut de parcurs un circuit de trei probe: fandări cu gantere (10 kilograme pentru persoanele de sex feminin, respectiv 15 kilograme pentru persoanele de sex masculin), abdomene cu disc de 10 kilograme și ridicări deasupra capului cu kettlebell (8 kilograme pentru femei și 12 kilograme pentru bărbați).

,,Fitness challenge este o disciplină oficială a Federației Internaționale de Culturism și Fitness. Astăzi facem fitness challenge novice pentru practicanții de fitness din săli. Este un circuit format din trei probe, fiecare participant având la dispoziție două minute pentru a face un număr maxim de repetări. La sfârșitul celor trei probe se face totalul numărului de repetări și, în funcție de acesta, se stabilește clasamentul. Mai nou, această disciplină a fost redenumită. Se va numi Speed Fit, acesta fiind o disciplină la care suntem campioni mondiali la nivelul Federației Române de Culturism și Fitness. Avem numeroase titluri la europene și la mondiale. Lotul național este în pregătire pentru Campionatul Balcanic care va avea loc în Macedonia și pentru Campionatul European din Santa Susanna, Spania”, a declarat Dan Panedelea, coordonatorul Comisiei de Fitness Challenge la nivelul Federației Române de Culturism și Fitness.

Clasamentul a fost următorul:

  • Junioare: locul I – Ioana Soare
  • Juniori: locul I – Mihai Bunghez, locul II – Sebastian Iorga, locul III – Teodor Pascu
  • Senioare: locul I – Florina Cana, locul II – Adina Bologan, locul III – Violeta Zeciu
  • Seniori: locul I – Florin Șerban, locul II – George Petcu, locul III – Alexandru Dincă

Arbitrajul a fost asigurat de: Dan Panedelea – arbitru internațional fitness-challenge, coordonatorul comisiei fitness-challange din cadrul FRCF, Nelu Bașfalion – membru în Biroul Federal al FRCF, Rareș-Ionuț Bașfalion și Lucian Arpășanu – sportiv de performanță al clubului ACS Fortus Călărași.

Doritorii pot continua și pot participa la următoarea etapă a competiției, Silver Fitness Challenge.

Locul I – junioare
Clasament juniori
Clasament senioare
Clasament seniori

Sursă foto: Vasilescu Emil

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top