URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

FINANȚĂRI PENTRU INVESTIȚII ÎN ÎNTREGUL LANȚ VALORIC AL BATERIILOR

PNRR – Se pot depune proiecte pentru obținerea finanțării pentru investiții în întregul lanț valoric al bateriilor (producție și/sau asamblare și reciclare) Sprijinirea investițiilor în întregul lanț valoric al celulelor și panourilor fotovoltaice (producție și/sau asamblare și reciclare)!

Dată şi oră începere depunere de proiecte: 16 IANUARIE 2023, ora 17:00.

Sprijinul financiar acordat pentru investiţii în:

  • Construirea de noi capacități de producție și/sau asamblarea și reciclarea bateriilor Li-Ion (inclusiv Li-metal, Li-sulfur, Zn, debit, temperatură ridicată), cu condiția ca activitatea de reciclare să fie finanțată conform alin.6 din schema de ajutor, care include orice combinație de activități de: 1. producția de electrozi și/sau componente ale electrozilor și bateriilor, 2. asamblarea electrozilor în baterii și testarea/condiționarea bateriilor inclusiv activitatea de reciclare și:
  • Construirea de noi capacități de producție și/sau asamblarea și reciclarea celulelor și/sau panourilor fotovoltaice, cu condiția ca activitatea de reciclare să fie finanțată conform alin.6 din schema de ajutor, care include orice combinație de activități de: 1. producția de polisilicon și plachete, 2. asamblarea celulelor și a modulelor fotovoltaice inclusiv reciclarea panourilor fotovoltaice (sau a elementelor acestora).

Investițiile vor fi finalizate, inclusiv punerea în funcţiune a tuturor capacităților până la finalul trimestrului IV 2025.

Solicitanții eligibili sunt microîntreprinderile, întreprinderile mijlocii, mici (inclusiv întreprinderi nouînființate) și întreprinderile mari constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societățile republicată modificările și completările ulterioare, sau constituite în conformitate cu legislația specifică din statul membru a cărei naționalitate o dețin și cu condiția înregistrării la ONRC în România!

Bugetul total estimat al schemei este echivalentul în lei a sumei de 258.700.000 euro.

Continue Reading
La Top