URMĂREȘTE-NE

TIMP LIBER

FILME CAPTIVANTE ÎN PREMIERĂ, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, ÎN CĂLĂRAȘI

Astăzi, începând cu ora 10:30, Festivalul de Film “Cinelatino” aduce publicului o mulțime de filme în premieră, la sala “Barbu Știrbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație.

Prima proiecție a avut loc în această dimineață, “Zâna florilor și trolul de piatră” (ROSELIL OG STENTROLDEN) este o poveste magică despre curaj și prietenie dintre o zână și o fluturiță. Regizat de Karla Holmbäck, filmul are o durată de 1 oră și 15 minute.

Următoarea proiecție care a avut loc la 13:00, este “Cărbune” (Charcoal), un thriller din Brazilia care explorează misterul adus de un oaspete străin într-o familie. Regizat de Carolina Markowicz, filmul are o durată de 1 oră și 47 de minute.

La ora 16:00, publicul va putea viziona “Spre nord” (SPRE NORD), un film românesc inspirat din fapte reale, care aduce în prim-plan un act de curaj și protecție într-un context maritim periculos. Durata filmului este de 2 ore și 3 minute, regizat de Mihai Mincan.

Și la ora 19:00, se va desfășura proiecția filmului “Chile, 1976”, o călătorie emoționantă a personajului Carmen în teritorii neexplorate, sub îndrumarea unui preot. Filmul are o durată de 1 oră și 35 de minute și este regizat de Manuela Martelli.

Festivalul Cinelatino va continua și în zilele următoare, aducând publicului proiecții variate.

În a doua zi a Festivalului Cinelatino, publicul are parte de o varietate de filme, începând cu ora 10:30, când va fi proiectat “Familia Tărăboi” (KILJUSET!). O comedie plină de acțiune despre aventurile gemenilor Mökö şi Luru și a cățelului lor, care îi conduc la o serie de peripeții neașteptate în Helsinki. Regizat de Reetta Huhtanen, filmul din Finlanda are o durată de 1 oră și 23 de minute.

La ora 13:00, va fi prezentat “Jaful secolului”, un thriller captivant care relatează un jaf notoriu din istoria Argentinei din 2006. Regizat de Ariel Winograd, filmul aduce în prim-plan modul uimitor în care hoții au dus la îndeplinire planul lor îndrăzneț după prădarea băncii Rio. Durata filmului este de 1 oră și 54 de minute.

În continuare, de la ora 16:00, urmează filmul “Tigru”, un debut cinematografic al regizorului Andrei Tănase, ce dezvăluie o descoperire surprinzătoare făcută de medicul veterinar, Vera, într-un pitoresc oraș transilvănean, legată de un tigru confiscat. Durata acestui film românesc este de 1 oră și 19 minute.

Și la ora 19:00, publicul va fi încântat de “E Pericoloso Sporgersi (remastered)”, o comedie spumoasă care explorează viețile interconectate ale unor personaje pline de umor și ambiții. Filmul, regizat de Nae Caranfil, oferă o perspectivă inedită asupra confuziilor și aspirațiilor fiecărui protagonist. Durata acestui film este de 1 oră și 44 de minute.

Sâmbătă, 14 octombrie, Festivalul aduce publicului trei filme în premieră, promițând o experiență cinematografică captivantă.

De la ora 10:30, “Regina Dansului” (DANCING QUEEN) te va purta în universul adolescentei Mina, care aspiră să fie populară și să impresioneze un talentat dansator de hip-hop, E.D. Win. Acest film, regizat de Aurora Gossé, aduce în prim-plan lumea dansului și a aspirațiilor tinerei Mina. Durata filmului este de 1 oră și 32 de minute.

Apoi, de la ora 13:00, “David” te va introduce într-o călătorie plină de aventură împreună cu Tibi Ușeriu și 10 copii, care explorează “Drumul lui David”, un traseu dedicat familiilor ce doresc să-și testeze abilitățile de supraviețuire și orientare în natură. Filmul documentar, regizat de Radu Muntean, oferă privitorilor o privire asupra taberei de vară și a peripețiilor amuzante și pline de spirit de echipă. Durata acestui film este de 1 oră și 50 de minute.

La ora 16:00, “Argentina, 1985” aduce în atenție o echipă de avocați care se confruntă cu șefii regimului militar brutal din Argentina în anii 1980, într-o luptă plină de tensionare și pericol. Filmul, regizat de Santiago Mitre, prezintă o poveste captivantă și provocatoare, punând în lumină evenimente istorice importante. Durata acestui film este de 2 ore și 20 de minute.

Finalizând ziua de festival, la ora 19:00, “Încă 2 lozuri” va aduce spectatorilor o comedie plină de suspans și umor, în care Sile, Dinel și Pompiliu se implică într-o aventură minieră de criptomonede cu un rezultat neașteptat. Regizat de Paul Negoescu, filmul românesc oferă o viziune comică asupra căutării haosului și a comorii digitale. Durata acestui film este de 1 oră și 26 de minute.

Continue Reading
La Top