URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

FESTIVALUL „FLORI DE MAI”, UN REAL SUCCES. AMBELE TROFEE AU PLECAT LA IAȘI

Au fost patru zile de sărbătoare în municipiul Călărași, grație Festivalului „Flori de Mai”, care a ajuns la ediția cu numărul 34. În aceste zile, concurenții au dat tot ce au avut mai bun pentru a cuceri marele trofeu, iar călărășenii s-au putut bucura de muzică de cea mai bună calitate. Totodată, artiști renumiți au urcat pe scena amplasată pe platoul Consiliului Județean Călărași pentru a încânta publicul din municipiul Călărași.

Festivalul „Flori de Mai” a ajuns deja în topurile evenimentelor de profil din țara noastră și este organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație (CJCC) Călărași și Consiliul Județean Călărași.

Foarte grea această ediție, pentru că toți sunt foarte- foarte buni. Am absolvit Liceul Pedagogic, cu dublă specializare, am studiat și eu instrument muzical în liceu, am ureche muzicală. Foarte grea ediția de anul acesta, pentru că toți concurenții au fost foarte buni. Norocul nostru, al juriului, a fost că am avut mai multe premii care erau de valori egale și atunci a fost ușor, pentru că cei care au avut medii la fel sau apropiate s-au încadrat foarte bine. Altfel ne-ar fi fost foarte-foarte greu să îi departajăm”, a declarat Georgiana Teodorescu, managera CJCC Călărași.

IAȘIUL A CUCERIT AMBELE TROFEE

În ceea ce privește concursul „Floricele de Mai”, desfășurat pe trei secțiuni, premiul cel mare, în valoare de 10.000 de lei, a fost câștigat de o artistă din Iași. Este vorba despre Giulia Elena Haidău, în vârstă de 13 ani, care a participat pentru prima dată la festivalul din Călărași. În total, la cele trei secțiuni ale concursului „Floricele de Mai” au participat 37 de copii.

Tot la Iași a mers și marele trofeu al secțiunii „Flori de Mai”. Aici au participat 17 concurenți cu vârsta cuprinsă între 16-25 de ani. În final, marea câștigătoare a fost desemnată Eliza Rianna Rusu. Tânăra are 18 ani, iar piesele care i-au adus succesul sunt „Până când nu te iubeam”, scrisă și compusă de Anton Pann,  și „Focul”, melodia celebrei Laura Stoica. Pe lângă marele trofeu, tânăra din Iași a intrat și în posesia unui premiu în valoare de 25.000 de lei.

Adevărul este că nu m-am așteptat, pentru că anul trecut am fost mult mai sigură pe mine, iar anul acesta nu am fost așa de sigură, a scârțâit. Dar cumva nu îmi vine să cred, nu știu ce reacție să am, pentru că se simte foarte ciudat, dar sunt foarte mândră că am reușit și asta și să trec de hopul ăsta. Vreau să îmi iau un pian, vreau să merg în vacanță și să păstrez bani pentru viitorul meu artistic. Dar în principiu să păstrez bani. Publicul a fost foarte de gașcă. La prima piesă i-am făcut să bocească și la a doua «clap your hands». Dar au fost foarte mișto. Interacțiunea cu publicul mi se pare foarte importantă în momente de genul și chiar a fost ok”, a declarat Eliza Rianna Rusu, câștigătoarea marelui trofeu Flori de Mai 2024.

CĂTĂLINA TUDORACHE A ȚINUT PREMIUL I LA CĂLĂRAȘI

Totuși, premiul întâi a rămas la Călărași, grație talentatei artiste Cătălina Tudorache, care a reușit să impresioneze juriul cu vocea și carisma sa.

Sincer, nu mai am cuvinte, pentru că nu mă așteptam să iau premiul întâi. Speram să iau un premiu și mă bucur foarte mult. Este pentru prima oară după atâția ani în care i-au premiul întâi și sper ca la anul să iau trofeul, să rămână la Călărași trofeul”, a spus Cătălina Tudorache, câștigătoarea premiului întâi.

Anul trecut, marele trofeu al secțiunii „Flori de Mai” a fost câștigat de sibianca Dominique Simionescu, prezentă și anul acesta la Călărași pentru a susține un recital.

Mi s-a părut nivelul mult mai ridicat față de anul trecut, atunci când am câștigat eu, și acest lucru chiar mă bucură, mă motivează să muncesc și eu mai departe, vin generații de copii din ce în ce mai buni și aș spune să câștige cel mai bun, dar toți sunt buni și juriul are o decizie foarte grea”, a spus Dominique Simionescu, câștigătoarea marelui trofeu Flori de Mai 2023.

„MI SE PARE UN EVENIMENT BINEVENIT”

Festivalul „Flori de Mai” crește de al an la an, iar specialiștii îl cotează ca fiind printre cele mai bune din țară. Acest aspect se observă și în interesul pe care concurenții îl arată față de eveniment, numărul celor care se înscriu crescând considerabil de la un an la altul.

Eu consider că acest festival este de mare clasă și este unul dintre cele mai bune festivaluri din țară. Din păcate, pentru că au mai exista și Mamaia și alte festivaluri înainte, dar, din păcate, nu mai există. Foarte talentații concurenții. Mereu am spus ce națiune frumoasă și talentată. Copii foarte frumoși și foarte talentați”, a declarat Nicolae Caragia, membru al juriului.

Festivalul „Flori de Mai” nu este, însă, apreciat doar de specialiștii din industrie, ci este inclusiv pe placul călărășenilor care îl așteaptă cu sufletul la gură în fiecare an.

Foarte frumos. Am fost doar în prima seară, asta este a doua seară când venim și este foarte frumos”, a spus o călărășeană.

Mai destinde atmosfera și plictiseala din oraș, e mai ok”, a menționat o tânără.

Da, mi se pare un eveniment binevenit. Din păcate, tot pavimentul acesta s-a cam murdărit. Nu știu dacă era cel mai indicat să facă aici sau pe stadion, dar sper să fie ok”, a precizat un bărbat.

E un eveniment prielnic, pentru că se mai destinde omul de acasă, mai pleacă, mai uită de supărări, se mai întâlnește cu mulți alții cu care nu s-a mai văzut de mult”, a adăugat o călărășeană.

Drăguț. E un prilej bun să ieșim cu copiii să asculte muzică. Dacă se ținea cont mai mult de siguranță, sunt comediile foarte apropiate și copiii riscă se lovească, cred că era și mai bine”, a declarat o mama unui băiețel.

NICU PALERU, JADOR ȘI BOGDAN DE LA PLOIEȘTI, CERUȚI DE CĂLĂRĂȘENI PENTRU ANUL VIITOR

Alți călărășeni se gândesc deja la ediția de anul viitor și au făcut câteva propuneri de artiști pe care vor să îi vadă în recital pe scenă.

A fost aseară 3 Sud Est, mi-a plăcut foarte mult, am cântat, știam melodiile. În rest, foarte multe comedii pe aici, avem aparat de dat cu pumnul, acolo ne cheltuim cei mai mulți bani. E atracția noastră. Să vină Ian și Aerozen. Bogdan de la Ploiești ar fi cel mai bine să vină” , au spus doi tineri.

Să vină Nicu Paleru să cânte Eu beau vinul cu borcanul”, a spus un bărbat.

Eu vreau să vină Bogdan de la Ploiești, probabil o să se uite pe Canal Sud, să cânte Satalana”, a adăugat un tânăr.

Să vină Yny Sebi. Eu vreau să vină Jador, să cânte Dau moda”, au spus alți doi tineri.

Până la ediția de anul viitor a festivalului „Flori de Mai”, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași anunță alte evenimente în cadrul cărora călărășenii se pot distra. În iunie, stadionul Ion Comșa va găzdui festivalul „Danubius MotorFest”, urmând ca în perioada următoare să aibă loc o nouă ediție a îndrăgitului festival internațional „Hora Mare”.

Continue Reading
La Top