URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

FERTILIZAREA MERILOR – SECRETELE GRĂDINARILOR PENTRU O RECOLTĂ BOGATĂ

Primăvara este un moment crucial pentru grădinarii experimentați care îngrijesc merii. În această perioadă, pomii se trezesc din hibernare și încep o creștere intensă, dezvoltând mugurii și lăstarii, stabilind astfel bazele viitoarei recolte. Nutriția adecvată a acestor arbori fructiferi este esențială pentru o recoltă abundentă și sănătoasă.

Specialiștii subliniază importanța fertilizării primăvara pentru a asigura creșterea și dezvoltarea optimă a merilor. Chiar dacă solul este fertil și au fost aplicate îngrășăminte toamna, merii au nevoie de suplimentarea cu nutrienți, cu accent pe azot în acest sezon. Azotul este esențial pentru o creștere accelerată și dezvoltarea masei verzi a plantelor.

Printre îngrășămintele recomandate de către grădinari pentru fertilizarea de primăvară se numără ureea, nitratul de amoniu, gunoiul de grajd, turba obișnuită și gunoiul de pasăre.

Grădinarii iscusiți sfătuiesc să înceapă fertilizarea atunci când apar primele frunze tinere și mugurii. Pentru a prepara un îngrășământ organic bogat în azot, se utilizează gunoiul de grajd diluat cu apă în proporție de unu la trei.

Astfel, grădinarii dedicați își pun experiența și cunoștințele în aplicare pentru a asigura o nutriție corespunzătoare merilor în această perioadă vitală a anului. Fertilizarea adecvată și atent gestionată poate fi cheia unei recolte bogate și sănătoase, oferindu-le pomilor resursele necesare pentru a produce fructe de calitate în sezonul viitor.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top