URMĂREȘTE-NE

AGRICULTURĂ

FERMIERII AU ÎNCEPUT RECOLTAREA ORZULUI

Fermierii Călărășeni sunt multumiți și spun că recolta de orz din acest an este bogată.

Veștile sunt mai mult decât bune, dat fiind că, în anul 2020, țara noastră s-a confruntat cu una dintre cele mai grave secete din ultimii 50 de ani, care a redus producția vegetală la jumătate.

Recolta mare de anul acesta este un motiv de bucurie, deoarece acest lucru înseamnă că se asigură necesarul de consum intern, iar stocurile create vor fi în beneficiul operațiunilor comerciale.

O echipă Canal Sud a stat de vorba cu Marius Prevenda, inginer agricol și Marius Constantin, administratorul unei ferme agricole.

Preconizăm o producție bună, undeva la 7500 kg de orz la hectar, ne ajută anul acesta și prețul și sper să fie o campanie bună”, spune Marius Constantin, administratorul fermei agricole.

Fermierii români știu, din experiență, că întâmpină mereu evenimente imprevizibile și că trebuie să fie permanent în alertă, fie că vor face față bolilor în cultură, dăunătorilor, deficiențelor nutritive sau tuturor la un loc. Ca în orice domeniu, alegerea unui produs performant, de calitate renumită, oferă garanția unui risc minim.

Am folosit o tehnologie simplă, 150 kg de complexe de 18/46 în toamnă iar în primăvară 150 kg de azot substanță comercială, două tratamente cu fungicid și unul cu insecticid. Eu cred că la cum arată cultura vom avea cam 8 tone la hectar, cu un preț bun, anul acesta vom avea un profit bun, cred că va depăși cultura de porumb.
Având în vedere condițiile meteo e posibil ca orzul să fie cultura cea mai profitabilă din acest an
”, a precizat Marius Prevenda, inginer agronom.

Mai multe detalii și informații puteți urmări în jurnalul Canal Sud din această seară.

Continue Reading
La Top