URMĂREȘTE-NE

SĂNĂTATE

FEDERAȚIA SANITAS, APEL CĂTRE SINDICATELE MEDICILOR

Comisia pentru medici a Federației SANITAS face un apel către sindicatele medicilor, de constituire a unui parteneriat în scopul reprezentării intereselor profesionale în dialogul cu instituțiile statului, alături de celelalte sindicate din domeniul sanitar.Încheierea stării de alertă și lecțiile crizei sanitare readuc în discuția autorităților problema Reformei în domeniul sănătății.

Însă o reformă lăsată exclusiv pe seama politicienilor, fără punctele de vedere ale profesioniștilor din sănătate, va fi sortită eșecului profesional și economic, susține Comisia pentru medici a Federației SANITAS.

“Dezbinarea sindicatelor medicilor, orgoliile, dezinteresul pentru o acțiune comună cu celelalte sindicate sanitare – toate acestea sunt, de fapt, căi care conduc la degradarea statutului de medic. Ele sunt de neînțeles în condițiile în care luptăm, în general, pentru aceleași interese profesionale. Dacă vrem rezultate semnificative pentru profesiile noastre, trebuie să avem înțelepciunea să le depășim și să găsim modalități de acțiune comună. Comunicarea și parteneriatul între sindicate reprezintă primul pas”, transmit reprezentanții Sanitas.

Continue Reading
La Top