URMĂREȘTE-NE

EVENIMENTE

EXPOZIȚIE CU TEMATICĂ PASCALĂ, ORGANIZATĂ DE PALATUL COPIILOR CĂLĂRAȘI

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași va găzdui, în această săptămână, începând de astăzi, 18 aprilie a.c., expoziția de pictură a Palatului Copiilor Călărași, intitulată ‘Paștele prin ochi de copil’. Expoziția cuprinde 75 de lucrări ale 37 de copii talentați, după cum ne-a declarat Natalia Amza, profesor coordonator al Centrului de pictură și desen din cadrul Palatului Copiilor. Directoarea instituției culturale care găzduiește expoziția, Georgiana Teodorescu, a precizat, pentru Canal SUD, că, tot în această săptămână, la nivelul municipiului Oltenița, Centrul Județean de Cultură și Creație organizează, în parteneriat cu Protopopiatul Oltenița, o altă expoziție, tot cu tematică pascală. Astfel, cele mai bune lucrări vor fi premiate, iar evenimentul se va încheia cu un concert religios.

“Această expoziție este realizată de către copiii de la Palatul Copiilor Nr. 1 Călărași. Noi, Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, încurajăm promovarea tradițiilor, în general, și mai ales a tradițiilor Pascale, Paștele și Învierea Domnului fiind cea mai importantă sărbătoare, atât a creștinilor, cât și a celorlalte religii. Pot să vă spun că tot în acest moment la Oltenița avem un parteneriat cu protopopiatul Oltenița și acolo avem o expoziție concurs, tot de cu tematică pascală, icoane pe sticlă, pe carton, pe lemn și aranjamente de Paști. astăzi are loc inaugurarea și a acelei expoziții, iar această expoziție se va finaliza cu premierea celor mai bune lucrări în data de 8 mai, cum vă spuneam în parteneriat cu Protopopiatul Oltenița. La Oltenița acesta este al doilea an în care intră în parteneriat cu Protopopiatul Oltenița. acolo Se expun lucrări atât din Oltenița cât și din împrejurimi. este un eveniment mult mai amplu. A ajuns la ediția a 12-a și se va finaliza cu un concert religios. Expoziția de la Călărași este deschisă săptămâna aceasta, începând de astăzi, până joi, având în vedere că vineri este zi liberă, între orele 09:00 și 15:00. Accesul este gratuit”, a afirmat directoarea Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași, Georgiana Teodorescu.

“Expoziția poartă denumirea de ‘Paștele prin ochi de copil’, deoarece toate aceste picturi sunt realizate de copilași cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Numărul total al lucrărilor este de 75 de picturi expuse, iar numărul copiilor participanți este de 37. Această expoziție este cu tematică pascală, iar oamenii pot vizita, în tot acest timp, această frumoasă expoziție, plină de sensibilitate și culoare, la care copiii au lucrat cu foarte multă pasiune, muncă și răbdare”, a punctat Natalia Amza, profesor coordonator al Cercului de pictură și desen din cadrul Palatului Copiilor Călărași.

Continue Reading
La Top