URMĂREȘTE-NE

TIMP LIBER

EXPOZIȚIA “DIN LUMEA CELOR CARE NU CUVÂNTĂ” LA GRĂDINA ZOO DIN CĂLĂRAȘI

Grădina Zoo din Călărași ne-a obișnuit de fiecare dată cu activități și evenimente care de care mai frumoase și demne de a ne petrece timpul liber într-un mediu plăcut. Așadar, începând cu data de 18 ianuarie 2023, putem vizita expoziția de artă ,,Din lumea celor care nu cuvântă”, expoziție de pictură pentru copii realizată în parteneriat cu Atelierul de pictură care își desfășoară activitatea în incinta Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” din Călărași, profesor coordonator Daniela Mariniță. Precizăm faptul că expoziția se desfașoară în incinta Zoo, în hala mică a păsărilor exotice fiind găzduită timp de aproximativ o lună și jumătate.

În următoarele rânduri redăm mesajul transmis de către conducerea Grădinii Zoo Călărași:

“Dragi vizitatori, Echipa Zoo Călărași v-a pregatit ceva special pentru acest inceput de an!In 2022 gradina noastra a prins culoare prin proiectul “Poveste la Zoo” , un proiect atat de apreciat de voi.

Anul acesta este tot despre artă și copilărie. Așadar, începând cu 18.01.2023, avem deosebita plăcere să vă invităm la expoziția de artă ,,Din lumea celor care nu cuvântă”- expoziție de pictură pentru copii realizată în parteneriat cu Atelierul de pictură care își desfășoară activitatea în incinta Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu” Călărași, profesor coordonator Daniela Mariniță.

Grupa mică 6-10 ani:

 • Dobre Gabriela,
 • Marin Marta,
 • Dumitru Sophie,
 • Ilie Sophia.

Grupa mare 10+ ani:

 • Ciuciur Alessia,
 • Corban Alesia, Moise Maia,
 • Albu Denisa,
 • Tudor Evelyn,
 • Suvarov Maia,
 • Gheorghe Maria,
 • Hamzu Monica,
 • Rucareanu Sofia.

Expoziția se desfășoară în incinta Zoo, în hala mică a păsărilor exotice.

De unde a pornit ideea?

Ne-am dorit să aducem în atenția vizitatorilor ceva inedit din lumea copiilor, iar doamna Daniela Mariniță a primit bucuroasă inițiativa noastră. Ne dorim să promovăm valorile comunității călărășene și să ducem povestea Zoo mai departe alăturia de oameni frumoși care vor să ne susțină.

Acesta este obiectivul anului 2023 pentru noi! Să vă spunem despre acest atelier care a început în vara anului 2016, în cadrul Centrului Educațional Campus, iar în prezent își desfășoară activitatea în incinta Școlii Gimnaziale Tudor Vladimirescu Călărași.

La atelier participă atât elevii școlii, cât și cei de la alte școli din oraș sau localitățile adiacente. Activitățile desfășurate fac parte din aria curriculara ARTE, cuprinzând pictura, pictura decorativă, bricolaj, arte combinate etc., însa trebuie menționat că atelierul de pictură a avut un real succes încă de la început, stârnind interes în rândul copiilor și părinților (la atelier vin să picteze și părinții împreună cu copiii lor.) Totul a început ca un atelier creativ de o vacanță în urmă cu câțiva ani și a rămas un atelier creativ ce are loc în fiecare duminica și în fiecare vacanță, unde copiii de toate vârstele își dezvoltă într-un mod armonios și plăcut, abilitățile artistice, prin vocea lor interioară, intuitivă și prin concretizarea ideilor lor originale.

Prof. Daniela Marinita: “Am creat Atelierul de Pictură ca fiind locul în care imaginația fiecărui copil prinde viață prin culoare, relaxare și socializare. Si nu numai, pentru că am avut bucuria de a avea împreună în fața șevaletului și copilul și mămica, uniți de aceeasi pasiune, pentru ca dincolo de rolul de educație a simtului estetic, a creativității, oricine se poate autodescoperi și armoniza cu sine, activitatea noastră fiind un puternic remediu antistres, de dezvoltare personală sau de dezvoltare a inteligenței emoționale. Am participat împreună la mai multe concursuri de profil (ultima participare premiată fiind a Maiei Suvarov care a câștigat Premiul special în cadrul unui concurs de pictură religioasă la Slobozia), începând cu 2017 am organizat expoziția ,,Ziua Apei” și ,,Ziua Pământului” la Muzeul Municipal Călărași, am avut copii expozanți la expozițiile organizate la Muzeul Dunării de Jos și ultima expoziție fiind cea din 17 decembrie 2021, la Biblioteca Jud. Alexandru Odobescu.

Colaborarea cu Gradina Zoologică Călărași este una inedită, dar firească cumva, deoarece într-un spațiu tare drag lor, copiilor, acestia vor contribui in felul lor specific, prin arta, la promovarea atitudinii prietenoase cu mediul si animalele.

Acest obiectiv de seama al zonei de sud a tarii, una dintre cele mai importante din tara, este vizitat cel mai adesea de copii si putem milita pentru drepturile animalelor, ocrotirea lor, prin arta, prin aceasta expozitie originala, pe care am numit-o ,,Din lumea celor care nu cuvanta”.

Vom găzdui expoziția timp de aproximativ o lună și jumătate. Ulterior, copiii de la atelier vor realiza lucrări care vor rămâne la Zoo. Vă așteptăm la vizita de marți până duminică intre 9.30-16.00.”

Continue Reading
La Top