URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

EXPOZIȚIA “DEZVOLTARE DURABILĂ PRIN OCHII TINERILOR” ILUSTREAZĂ PERSPECTIVELE CREATOARE ALE ȘCOLARILOR

A avut loc deschiderea primei ediții a Festivalului Național de Artă sub tema “Dezvoltare Durabilă.” Proiectul, desfășurat în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, este o oportunitate unică de a aduce în atenție Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) ale Națiunilor Unite, care urmăresc obiective importante pentru planetă și societatea umană.

Festivalul aduce împreună elevi de toate vârstele, artiști și mentori, în cadrul unor expoziții ce au loc în opt regiuni diferite din România, incluzând București, Brașov, Călărași, Craiova, Deva, Iași, Oradea și Sulina. Expoziția prezintă creații artistice variate, de la pictură la teatru și film, oferind tinerilor artiști o platformă pentru a-și exprima viziunile privind dezvoltarea durabilă și ODD-urile.

Astăzi suntem la lansarea, oficială, a unei expoziții care face parte dintr-un festival de artă. Festivalul este parte al unui proiect mai mare, la nivel național, dezvoltat de asociația E Ceva Bine. Aceasta a dezvoltat acest proiect cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului Și cu partea de dezvoltare durabilă din Secretariat vor desfășura astfel de expoziții în 8 regiuni ale țării, printre care și, aici, la Călărași, cu sprijinul Palatului Copiilor și al Bibliotecii județene Călărași. Copiii au făcut multe lucrări, fotografii, picturi, lucrări de meșteșugărie, machete, filmulețe legate de obiectivele proiectului. Așa cum am spus, expoziția va dura două săptămâni, vernisajul va avea loc pe 21 octombrie, la ora 11, atunci vor fi prezenți toți copiii și îi vom premia, vom discuta despre lucrările lor. Invităm pe toată lumea să vină să vadă expoziția aici la Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu Călărași.” , spune Lavinia Vasile, director Palatul Copiilor nr.1 din Călărași.

Un punct focal al proiectului este educarea și conștientizarea. Elevii beneficiază de șase sesiuni de comunicare în care li se prezintă cele 17 ODD-uri și primesc consiliere pentru selectarea temelor și obiectivelor pe care le vor transpune în creații artistice.

“Expoziția surprinde speranțele, visele și creativitatea celei mai tinere generații din fiecare regiune a României. Acești tineri artiști au reunit forțele pentru a-și exprima viziunile pentru un viitor sustenabil și armonios inspirat de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale Națiunilor Unite,” spune organizatorul evenimentului.

Ca de obicei ne simțim onorați și emoționați când se întâmplă ceva nou, susținem și suntem alături de orice proiect care vine din partea comunității. Este o colaborare cu Palatul Copiilor din Călărași, suntem gazdă, și deopotrivă toate activitățile care implică și copiii, noi, suntem deschiși pentru a le susține.”, a declarat managerul Bibliotecii Județene “Alexandru Odobescu” Călărași, Ionela Ichim.

Expoziția va fi deschisă până la 26 octombrie, iar organizatorii speră că această demonstrație de creativitate tânără va încuraja pe toți să se implice pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, contribuind astfel la un viitor durabil și echitabil pentru toți.

Continue Reading
La Top