URMĂREȘTE-NE
Explozie Costinești

ACTUALITATE

EXPLOZIE LA COSTINEȘTI, ÎN ZONA DIGULUI. CE SPUN AUTORITĂȚILE

O explozie, care ar fi fost produsă de o mină marină, a avut loc luni dimineața în Costinești, pe dig. Pompierii militari au intervenit de urgență la fața locului, însă nu au confirmat până la acest moment care a fost cauza exploziei.

„În această dimineață, în jurul orei 09.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța a fost solicitat să intervină în stațiunea Costinești, la o explozie pe dig.

La fața locului au fost alocate mai multe resurse: ambarcațiunea RIB, o autospecială de stingere, un echipaj de prim ajutor și, ulterior, echipajul CBRN din cadrul Inspectoratului.

Sosiți la fața locului, colegii au perimetrat zona. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Se confirmă faptul că este vorba despre o explozie în dig”, au precizat reprezentanții ISU Constanța.

De asemenea, Ministerul Apărării Naționale au declarat că situația este verificată de Garda de Coastă. Totodată, în zonă a mai fost semnalată o mină, iar scafandrii EOD se îndreaptă către zona indicată.

„Cu privire la explozia semnalată în această dimineață în zona digului din zona Costinești, Garda de Coastă verifică situația la fața locului.

În ceea ce privește cea de a doua mină semnalată ca plutind în derivă în aceeași zonă, vă informăm că Forțele Navale Române au pregătit o echipă de scafandri EOD care urmează să se îmbarce pe o navă a Gărzii de Coastă din Mangalia, urmând ca împreună să se deplaseze, în cel mai scurt timp posibil, în raionul indicat in vederea evaluării situației și intervenției pentru neutralizare, in măsura în care mina este identificată.

Vom reveni cu detalii prin Biroul de presă al Forțelor Navale, in funcție de evoluția situației”, au menționat reprezentanții MApN.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top