URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

EXERCIȚIU DE EVACUARE ORGANIZAT DE ISU CĂLĂRAȘI LA ȘCOALA “NICOLAE TITULESCU”

La Şcoala “Nicolae Titulescu” din municipiul Călăraşi, pompierii militari călărășeni au desfăşurat astăzi un exerciţiu de evacuare în cazul producerii unui seism. Cu acelaşi prilej au fost făcute demonstraţii de acordare a primului ajutor şi activităţi de informare preventivă cu elevii și cadrele didactice.

În această săptămână, pompierii militari călărășeni susțin în mai multe localităţi ale judeţului activități de informare preventivă cu elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar din cadrul unităților de învățământ.

Astăzi, la Şcoala “Nicolae Titulescu” din municipiul Călăraşi au participat la activitățile pompierilor militari aproximativ 700 de elevi şi 65 de cadre didactice şi personal auxiliar.

Un lucru important la astfel de activităţi ar consta în faptul că fiecare dintre cei care au participat să fi învățat câte ceva despre abordarea unui comportament corespunzator în cazul producerii unei situaţii de urgenţă la care ar putea fi expuși.

Exercițiul de evacuare în caz de producere a unui seism a decurs, de asemenea, foarte bine, nefiind întâmpinate probleme în ceea ce privește planul de evacuare a clădirii, elevii ajungând în siguranţă la locurile prestabilite.

Cu același prilej, au fost verificate si sistemele de alarmare, cât și dispozitivele și echipamentele complementare ale unității de învățământ.

Elevilor le-au fost prezentate și autospecialele din dotarea pompierilor, în special pe acelea destinate stingerii incendiilor, acordării primului ajutor, dar şi salvării de la inălţime.

Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Barbu Știrbei” al județului Călărași urmează să desfășoare astfel de exerciții si activități de informare preventivă şi la alte unități de învățământ de pe raza întregului județ, fiind pus un accent deosebit pe ghidurile şi măsurile din campanile derulate la nivel naţional “Nu tremur la cutremur”, “RISC” şi “FOC”.

În respectivele unități școlare se vor susține lecții deschise, exerciții demonstrative, simulări in cadrul unor intervenţii, prezentări ale tehnicii de intervenţie și măsuri prim ajutor.

Sursă: ISU Călărași

Continue Reading
La Top