URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

EXCLUSIV! SECRETARUL DE STAT AL MINISTERULUI EDUCAȚIEI, FLORIAN LIXANDRU, PREZENT LA CĂLĂRAȘI. AFLĂ DE CE

Lucrările examenului de Bacalaureat vor fi corectate digital, în județul Călărași, în acest an, prin intermediul unui proiect pilot al Ministerului Educației. Pentru instruirea personalului participant la această sesiune, a fost prezent, astăzi, 9 iunie a.c., la Călărași, secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației, Ionel-Florian Lixandru. Acesta ne-a oferit informații, în exclusivitate, cu privire la proiectul pilot care se derulează în județul nostru.

“Astăzi, ne aflăm aici (n.r. la Călărași) pentru a realiza o instruire cu profesorii care au fost selectați pentru a face parte din baza de date a profesorilor asistenți pentru examenul de bacalaureat, pentru că județul Călărași și județul Dâmbovița au fost desemnate județe pilot pentru pilotarea evaluării digitalizate la examenele naționale. Pentru Evaluarea Națională, a fost desemnat județul Dâmbovița, iar pentru Bacalaureat a fost desemnat județul Călărași. Această activitate se înscrie în strategia Ministerului Educației privind digitalizarea în învățământul preuniversitar. Vrem să digitalizăm însăși evaluarea la examenele naționale. Pilotăm, în acest an, acest demers de evaluare, cu sprijinul partenerilor noștri de la Intuitext, care ne-au pus la dispoziție o platformă, în mod gratuit, pe care o vom utiliza pentru evaluarea lucrărilor la examenul de Bacalaureat, respectiv Evaluarea Națională, în acest an școlar, urmând ca pentru anul școlar următor să extindem acest proces la nivel național. Elevii vor susține examenul în aceleași condiții ca și până acum. Nu intervine nicio schimbare în ceea ce privește efortul elevilor de a rezolva subiectele de la acest examen. După ce vor finaliza redactarea lucrării, lucrarea respectivă se va scana. Rolul profesorilor asistenți este acela de a verifica lucrarea și de a o scana, iar ulterior de a o încărca în această platfotmă despre care am făcut vorbire mai devreme. Deci, practic, profesorii care participă la această instruire pot vedea modul în care lucrările sunt scanate, modul în care ele sunt încărcate în platformă și transmise mai departe, lucrări care vor fi anonimizate și, mai departe, vor fi transmise profesorilor evaluatori de la județul care a fost desemnat centru de evaluare în format digital, în acest an școlar, pentru cele două examene: Evaluarea Națională și Bacalaureat. Ne-am gândit, de la bun început, că este o pilotare și atunci am ales un județ cu un număr mediu de candidați, relativ aproape de București, pentru a putea fi în contact direct cu colegii din județ și, bineînțeles, ne-am bazat și pe buna colaborare pe care ministerul o are cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași. Acest demers sperăm să fie un succes și să îl putem implementa, începând cu anul școlar următor, în toate județele țării”, a declarat, pentru Canal SUD, secretarul de stat din cadrul Ministerului Educației, Ionel-Florian Lixandru.

Vă reamintim că, prin acest proiect pilot, județul Călărași este beneficiarul a 100 de scannere de ultimă generație. Inspectoratul Şcolar Judeţean Călărași este pregătit pentru desfășurarea Bacalaureatului. În județul Călărași, Ministerul Educației a aprobat șase centre de examen și un centru zonal de evaluare. Centrele de examen sunt următoarele: Colegiul Național “Barbu Știrbei” Călărași; Colegiul Național “Neagoe Basarab” Oltenița; Liceul “Alexandru Odobescu” Lehliu Gară; Liceul Danubius Călărași; Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Oltenița; Liceul Teoretic “Mihai Eminescu”. Centrul zonal de evaluare va fi constituit în cadrul Colegiului Economic Călărași.

 

 

Continue Reading
La Top