URMĂREȘTE-NE

EXCLUSIV

EXCLUSIV: SCANDAL CU IZ DE TRAFIC DE INFLUENȚĂ LA CĂLĂRAȘI. VIN PROCURORII DNA? DEPUTAT PNL, PRESIUNI ASUPRA UNUI FUNCȚIONAR

Un dialog șocant a ajuns în posesia jurnaliștilor Canal Sud. Discuția are loc în biroul șefului Direcției pentru Agricultură Județeană Călărași. Directorul instituției aflate în subordinea Ministerului Agriculturii, Ion Stan, a fost vizitat de deputatul PNL Emil Dumitru care l-ar fi rugat să intervină pentru ca o rudă de-a sa să poată cumpăra un teren fără a îndeplini condițiile legale cumulative. Adică nu se poate una fără alta. Litera legii nu pare însă să conteze când vine vorba despre pârghiile politice.

Stan: “Hai să îmi asum eu greseala”

“Avem un aviz că nu îndeplinea 5 ani. Mai trebuiau 8 luni, un an. 3 ani, 2 ani, mai greșim câteodată!” răspunde supus în înregistrare directorul Direcției Agricole Călărași care respinsese dosarul rudei deputatului liberal. “Hai să imi asum eu greseala”, il liniștește cu supunere pe parlamentarul care cerea explicații potrivit surselor noastre. Pentru a-i face pe plac colegului ales și totodată fostului său șef de partid, Ion Stan cere unui subaltern dosarul pentru a remedia imediat problema. “Ăla al lu’ domnu’….ruda lu’ domnu deputat.”

Ion Stan a fost subprefect PNL de Călărași iar Emil Dumitru i-a fost șef interimar de partid

Ion Stan a fost subprefect al județului Călărași până la venirea lui Valentin Barbu la conducerea prefecturii. Ulterior deciziei a preluat șefia Direcției Agricole Călărași. Emil Dumitru, astăzi deputat PNL a ocupat până la alegerea lui Ciprian Pandea funcția de președinte interimar al organizației județene a liberalilor. Așadar cei doi se cunosc de multă vreme. Acest lucru însă nu justifică felul în care un funcționar al statului român se face preș pentru a nu supăra un parlamentar, chiar cu riscul de a fenta legea pe care o invocă. Emil Dumitru a fost unul dintre numele vehiculate în spațiul public pentru a prelua portofolicul de la Ministerul Agriculturii în Guvernul Orban din 2019.

Emil Dumitru, magnet pentru scandaluri și posibile “manevre” pentru giganții de pe piața alcoolului

Deputatul PNL Emil Dumitru nu este la primul scandal. După ce Adrian Oros i-a suflat ministerul Agriculturii, Dumitru a primit post cald tot la minister. A ocupat în 2020 funcția de secretar de stat. Mandatul său a fost însă plin de acuzații grave. Prin Ordinul nr. 240/19.08.2020 pentru aprobarea Normelor metodologice privind condițiile de punere în aplicare a măsurii de distilare a vinului în situații de criză, publicat în Monitorul Oficial nr. 789/28.08.2020, micii producători au fost excluși din categoria celor care pot vinde vin pentru distilare în cadrul programului finanțat din fonduri europene pentru sprijinirea sectorului vitivinicol din România. Până să fie numit de PNL secretar de stat, Emil Dumitru fusese directorul executiv al Organizației Naționale Interprofesionale Vitivinicolă ONIV iar soția sa administrator de sistem la Jidvei SRL. Conflict de interese sau nu, ANI nu s-a lămurit nici până astăzi.

Chestionat de reporterii CANAL SUD cu privire la dialogul șoc, deputatul liberal Emil Dumitru nu recunoaște discuția și nici nu-și mai amintește când s-a aflat în biroul lui Ion Stan.

În schimb, directorul Direcției Agricole își amintește discuția și spune că nu s-a încălcat legea.

Detalii despre acest subiect, aflați astăzi la Știrile Canal Sud.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top