URMĂREȘTE-NE

BREAKING NEWS

EXCLUSIV! AFLĂ CE SCRIE FOSTUL LIDER PLUS CĂLĂRAȘI ÎN DEMISIA MOMENTULUI

Rumoare pe scena politică călărășeană după ce fostul lider al partidului PLUS, apoi membru USR, Luminița Bob, și-a prezentat demisia, la finalul anului trecut.

Demisia este plină de informații din interiorul partidului, nemulțumiri strânse de aceasta, din momentul în care filiala de la Călărași a trebuit să nu deranjeze interesele PNL Călărași.

CANAL SUD vă prezintă demisia în integralitatea ei:

“Salut!
Sunt Luminiţa Bob, actual membru USR Călăraşi, fost membru PLUS Călăraşi şi astăzi îmi dau demisia din acest USR. Am trimis mailul cu demisia mea pe adresele bfj.cl@usr.ro şi hr.cl@usr.ro, mail în care am cerut în primul rând să mi se transmită numărul de înregistrare din registrul filialei pentru demisia mea, apoi ștergerea datelor mele personale din bazele de date ale USR şi sper ca responsabilii cu secretariatul (cine or fi ei….a propos….parcă exista un post de secretar pentru care se făceau angajări la Călăraşi…..a fost oare angajat cineva ca secretar?….s-a comunicat ceva membrilor în acest sens?) precum şi responsabilul cu hubspotul să dea curs solicitării mele, conform legii partidelor politice şi a legislaţiei cu privire la protecţia datelor cu caracter personal. De ce solicit ștergerea datelor mele personale din evidenţele USR: pentru ca sa nu ajung cândva în situaţia domnişoarei Z. Andreea M., fost membru USR Călăraşi, care şi-a dat demisia din USR prin toamna lui 2020, pentru că dădea examen la o unitate militară şi nu avea voie să fie membru al niciunui partid, dar…ce să vezi?…ea apare că a votat la tur 1 pentru preşedinte USR în septembrie 2021, cu o adresă de mail despre care ea nu ştie nimic. Ca urmare a sesizării făcute, cel care gâdilă votul la Călăraşi nu a mai votat în locul ei şi la turul 2. Ca ea mai sunt şi alţii, prea mulţi. Din păcate. Cu astfel de lucruri trebuie să fii tâmpit sau din cale afară de nesimţit să te joci! So, sper ca responsabilii din Călăraşi să respecte legea şi regulamentele USR , că oricum BN ăsta de 14 mai mare ca 11 nu analizează decât ce este în favoarea TB.
Am intrat în PLUS în decembrie 2018 indignată de mutilarea legilor justiţiei, de corupţia din ce în ce mai extinsă, care era la nivel naţional dar şi judeţean şi municipal, am sperat să pot ajuta şi eu puţin astfel ca oameni buni, cinstiţi, buni profesionişti, nemânjiţi pe la alte partide să ajungă factori de decizie în ţara asta şi în judeţul ăsta. Nu mi-am dorit vreodată să ocup vreo funcţie politică, nu am cerut niciodată aşa ceva, consider că sunt oameni tineri mult mai bine pregătiţi şi cu mai multă energie decât mine pentru asta. Împreună cu colegii mei, am pornit de la zero o filială într-un judeţ sărac, depopulat, sărăcit şi furat de politicienii care ne conduseseră atăta amar de vreme, un judeţ cu oameni timoraţi de conducerile judeţene şi locale de la acea vreme. Am fost coordonator judeţean pentru campaniile USR PLUS la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale şi cred că am lucrat foarte bine cu toţi colegii din USR şi din PLUS. Am strâns cele mai multe semnături din judeţ pentru campania lui Barna, am primit şi o diplomă în acest sens….cu mine vorbeaţi la telefon, domnule Ciprian Necula în acele campanii, eu vă trimiteam listele cu semnături, eu participam la zoom-uri, eu vă răspundeam la mailuri, de atunci am numărul dvs de telefon….
Totul bine şi frumos până când judeţean şi local a trebuit să nu deranjăm PNL-ul, noi, într-un judeţ şi oraş condus 16 ani de PNL, asfaltat 16 ani de PNL , de alungat investitori 16 ani tot de către PNL ….dar..na! PNL-ul asigura nişte funcţii unora…. Noi nu o aveam pe Firea şi nici pe Oprişan aici, astfel încât să se justifice o alianţă cu PNL. Cum să spui că doreşti schimbarea, când faci alianţă cu cei care conduseseră până atunci? Am văzut cât de greu convingi oamenii să candideze local, cum se tem de diverse repercusiuni pentru afacerile lor, pentru joburile lor sau ale membrilor familiei. Am simţit pe pielea mea ce înseamnă să te expui politic, să te pui contra conducerilor politice ale judeţului sau oraşului. Unora dintre voi, cei mai vechi, v-am povestit la acel moment ce şi cum şi cine suna şi ce ameninţări erau şi ce se întâmpla şi ce propuneri mi se făceau. Şi marea dezamăgire fu din partea colegilor de alinaţă, unii colegi din USR care, în loc să respecte protocolul cu PLUS, în loc să facem împreună un program electoral de bun simţ pentru locale, să stabilim împreună candidaţi buni, să lucrăm împreună, să putem creşte apoi frumos, nu…mare parte dintre ei au fugit sub fusta PNL. Şi nu mai spun acum despre ploaia de minciuni rostogolite şi de manipularea stil Antena 3 care a curs de atunci înainte, manipulare la care prea mulţi au căzut în plasă! Au venit apoi alegerile parlamentare şi acea desemnare a candidaţilor, unde, ce sa vezi? Au votat membri care nu aveau cotizaţia plătită, deşi se dăduse declaraţie pe proprie răspundere că au. Am văzut asta când am intrat în posesia situaţiei financiare după fuziune. Si pentru ce? Pentru a nu deranja candidaţii PNL, normal….de ce să vii cu candidaţi mai buni? Să se supere PNL-ul? Doamne feri! Păcat! Atunci am văzut noi, cei din PLUS, ce înseamnă autobuzele USR, de care doar auzisem….Atunci am luat legătura cu coordonatorul de campanie judeţeană să vedem cu ce putem ajuta….cu instruirea delegaţilor de exemplu…dar…..pas! Şi da, e important să ai delegaţi buni, instruiţi, cunoscuţi, de încredere, pentru a nu mai ajunge să conteşti numărătoarea voturilor, când tu ai avut delegaţi în toate secţiile de vot….penibil!
Apoi trebuie să mulţumesc că, deşi puteam avea un subsecretar de stat la ANSVA, nu am avut, pentru că cineva a făcut tot ce a putut ca PLUS Călăraşi să nu aibă numirea aia. Era funcţie de medic veterinar, dragilor, nu cred că era vreun medic veterinar la acea dată în USR Călăraşi şi oricum, funcţia era negociată de PLUS cu USR. Puteam creşte frumos şi atunci, ca USR PLUS în judeţ, puteam face întâlniri cu fermieri care cresc animale, pesta porcină africană e în toi, colegul nominalizat este de profesie , are experienţă, este un foarte bun profesionist, dar….cum să crească PLUS? Ia să ii dăm în cap şi aşa nici PNL nu se supără….Bravo, aşa se lucrează în echipă! Şi veni fuziunea oficială….ocazie cu care am avut acces in hubspot şi la situaţiile financiare pentru fiecare membru în parte….durere de cap! Membri dublaţi , cu căte două adrese de mail diferite….i-am contestat, membri admişi după data stabilită de regulamente…i-am contestat. O săptămână întreagă am cerut preşedintei să prezinte situaţia financiară a cotizaţiilor, o săptămână DUPĂ data limită de prezentare, conform regulamentelor USR….pauză….normal că am contestat.
Ce a făcut BJ USR? A formulat o grămadă de contesţaţii, ajutaţi cică de #cineva care vă cunoaşte bine …fără nicio dovadă, cu grave erori , nişte bârfe nesimţite, a încurcat persoane, a trecut pe acel nestatutar blacklist foşti membri USR care acum erau la plus….ce e blacklistul ăsta? Cine se ceartă cu preşedintele e trecut pe blacklist: Ca la grădiniţă? Nici nu există în statut sau în vreun regulament al USR…
Voi, ceilalţi membri USR, ştiţi ce scria în acele contestaţii formulate de BJ USR? Vă spun eu: în dreptul a o grămadă de membri era trecut simpatizant psd şi atât….la alţii era trecut face parte dintr-o grupare infracţională organizată, deşi nu există absolut nicio învinuire oficială pentru ei….consultaţi site-urile judecătoriilor, tribunalelor, curţilor de apel….vizitaţi-le, veţi vedea acolo informaţii pe care poate nu le credeţi….
Alţi membri erau contestaţi că cică sunt părinţii lui Bogdan Mihai….dar părinţii lui Mihai nu mai erau membri de un an şi ceva, nu apăreau pe listă, toţi cei care aveau în componenţa numelui Mihai…erau contestaţi că avea legătură cu Bogdan Mihai, dar nu aveau….
Eu eram, de exemplu….de notorietate în anturajul lui Iliuţă….pe bune? Oare cine inventase acea notorietate? Câtă mizerie!!!!
Au fost contestati membri plus care aveau cotizaţia 5 lei pe lună deşi aşa se stabilise la nivel naţional în PLUS pentru timpul pandemiei, aşa au avut toate judeţele….în situaţia în care toţi membri USR aveau 5 lei pe lună plătiţi….
Iar toate aceste contestaţii au ajuns pe masa BN reunit, unde BN usr era mai numeros decăt BN plus şi unde, contestaţiile s-au votat LA CALUP, dacă aţi mai auzit vreodată aşa ceva….e ca şi cum un judecător se duce într-o zi la instanţă şi admite sau respinge LA CALUP, fără a le discuta şi fără a vedea probele, toate contestaţiile pe care le are de rezolvat….culmea, între cei care au votat la calup se afla şi Stelian Ion, la acea dată mare ministru al justiţiei în România….
Vă pun şi minuta şedinţei de BN în care s-a votat la calup…membrii exPLUS cunosc această minută….
Si da, în PLUS am făcut membri , oameni care au vrut să se alăture nouă, oameni cu care ne-am întâlnit luni de zile şi am tot discutat, oameni care îi plăceau pe Cioloş şi pe Voiculescu, oameni care au ezitat să se înscrie iniţial într-un partid, de teama vorbei că toate partidele sunt la fel. După demiterea lui Voiculescu a fost o avalanşă de oameni care au vrut să ni se alăture. Am făcut campanie de recrutare, ce e rău în asta? Asta ar fi trebuit să facă si usr, nu să dubleze membri prin hubspot sau să menţină demisionaţii tot cu statut de membru, dar cu adresele de mail schimbate.
Si uite aşa am văzut încă o dată cum e cu autobuzele ….dar aşa este când se spune : faceţi orice, dar orice, să scăpaţi de ăia de la PLUS ! pentru ce? Pentru ca Barna să iasă preşedinte? Si acum văd pe grup că cineva ăsta speră să facem echipă şi să lucrăm bine de acum încolo….pe bune?! Din partea mea ai un Nu, domnule C.N.!
Nu a vrut nimeni să vă fure partidul, am vrut să facem echipă de oameni buni, oricum şi voi şi noi eram puţini la nivel de judeţ.
Au venit alegerile pentru preşedinte USR…….26 de membri exPLUS Călăraşi, cu drept de vot, nu au primit mail de vot, deşi aveau mailul în baza de date până atunci şi primiseră alte mailuri de la usr….26 de oameni au solicitat prin mail la comisia electorală şi la judeţ să primească mail…nu a primit niciunul, în timp ce toţi membri exusr aveau mailuri valide şi votau, chiar şi cei pe care îi cunoşteam din oraş şi habar nu aveau că au votat….…aşa a fost prin toată ţara….aşa se practică într-un partid care se zice că e corect….. ce se mai joacă unii prin hubspot!!!!
Alegerile de BN….cum e posibil ca Octavian Berceanu să nu fie in BN? Un om super bun, super vizibil, cu fapte, nu cu vorbe…un om după care s-a plâns pe toate posturile de facebook….cum de nu a fost votat, că doar a candidat la BN…..iar fără cuvinte… că deh! Aşa funcţionează autobuzele usr care aleg delegaţii pentru orice vot….
Despre alegerile din diaspora….nici nu mai am cuvinte….700 si ceva de membri cu drept de vot
(dar care nu sunt în graţiile huliganilor de la Ramada) nu au putut vota pentru că nu au dat click şi iar click prin eusr, deşi primiseră linkul de test vot….raportul comisiei electorale abundă de ilegalităţi, membri transferaţi din judeţe în diaspora au votat, nişte şmecheri au votat pentru zeci de alte adrese de mail, etc….comisie electorală desfiinţată abuziv de cei 14 fantastici din BN….ce e haiduceala asta? Ăsta e USR, speranţa României?
Despre gaşca de huligani de la Ramada….cu m##e Ciolos! ….nu cred că mai e ceva de zis…
Mă bucur că am cunoscut şi oameni super ok în plus şi în usr Călăraşi, cu care am lucrat foarte bine. Mă bucur şi le mulţumesc membrilor exPLUS pentru încredea acordată, pentru faptul că au ajutat la construirea unei filiale frumoase, pentru atragerea în partid a unor membri noi, mai ales în mediul rural, unde e foarte greu să pătrunzi. Le mulţumesc colegilor mei pentru faptul că au avut încredere şi au contribuit astfel încât am reuşit să donăm Spitalului Judeţean un tunel de dezinfecţie, primul tunel de acest fel din Călăraşi; lămpi cu UV ; viziere şi măşti pentru centrul de transfuzii sangvine, precum şi zeci de cutii cu măşti pe care le-am distribuit oamenilor pe stradă imediat după încetarea stării de urgenţă . Acţiunile astea le-am făcut în mare parte cu membrii ăia contestaţi aiurea că sunt simpatizanţi psd.
Îmi pare rău că unii dintre ceilalţi colegi se lasă manipulaţi în aşa hal, îmi pare rău că destul de mulţi, atât judetean, cât şi naţional, nu au înţeles că ţara asta are nevoie de o forţă politică nouă dar cu coloană vertebrală, corectă, cu buni profesionişti , nu cu mincinoşi şi tupeişti, nu cu golani stil Ramada, nu cu hoţi şi manipulatori. Îmi pare rău că am fi putut să creştem frumos în timp în judeţul ăsta, fără a pupa poala vreunui alt partid. Îmi pare rău că nu am avut ocazia să particip la vreo acţiune iniţiată şi organizată de deputatul USR Tudor Pop, membru în comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor, responsabil de judeţul Călăraşi, o caravană de testat ceva, o acţiune de explicare a importanţei vaccinării, ceva….aşa cum se lăudau pe Facebook unii….
Din punctul meu de vedere, gândindu-mă de unde am plecat, ce speram să fie acest USRPLUS şi unde s-a ajuns…diferenţa e mult prea mare, aşa că, ascultând de sfatul unui coleg consilier local din exUSR Călăraşi…că “dacă nu îţi place în USR, poţi să pleci”….asta şi fac.
Plec din acest USR.
Voi, ăstia cu autobuzele….să nu uitaţi să salvaţi România!
Iar biroul judeţean…. Vă rog să îmi transmiteţi confirmarea primirii demisiei mele, numărul de înregistrare…la adresa mea de mail, că aşa se face”.

Până în acest moment niciun lider al conducerii USR Călărași nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top