URMĂREȘTE-NE

EXTERNE

EROII TĂCUȚI ÎN MISIUNE

Cei mai buni câini de căutare din lume au plecat spre Turcia. Printre ei, celebra Frida care a salvat 12 vieți, în 2017.

Cei mai buni 16 câini din lume anume antrenați pentru căutări în cazul dezastrelor s-au îmbarcat spre Turcia. Ei au plecat din Mexic și vor intra în cursele contracronometru pentru găsirea supraviețuitorilor printre tonele de moloz și betoane din zonele afectate de cutremure. Printre ei este și celebra cățelușă Frida. Ea a salvat 12 vieți în 2017 când Mexic a fost lovit de un cutremur, scrie BBC.


În imagini, se observă câinii care așteaptă disciplinați să se îmbarce în aeronavă. Sunt însoțiți de antrenorii lor care poartă bagaje voluminoase cu echipamente necesare misiunilor de căutare.

Echipele de salvare mexicane au fost trimise de președintele López Obrador în Turcia pentru a sprijini eforturile de salvare a supraviețuitorilor rămași sub dărâmături. Julia este o cățelușă care face parte din echipa de salvatori patrupezi. Antrenorii o numesc ”inima” echipei. Atât ea cât și ceilalți 15 salvatori au participat și misiunile de căutare după cutremurul din 2017 care au lovit Guatemala și Mexic.

Din echipă face parte și celebra Frida, un Labrador galben Retriever. Este cățelușa care a câștigat faima internațională când a fost văzută căutând supraviețuitori în Mexico City purtând ochelari de protecție și cizme. Ea a salvat atunci 12 vieți. Mexic, care este predispus la cutremure, are echipe civile și militare înalt specializate, care sunt adesea desfășurate pentru a ajuta atunci când sunt lovite de dezastre. În drumul spre Turcia, echipa de salvatori patrupezi a făcut o escală la Dublin, înainte de a intra în misiune.

Sursa: digi24.ro

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top