URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ELEVII ȘI PREȘCOLARII TREBUIE SĂ PREZINTE ADEVERINȚE MEDICALE SAU AVIZE EPIDEMIOLOGICE LA ÎNSCRIEREA ÎN ANUL ȘCOLAR

Ministerul Sănătăţii (MS) precizează că elevii şi preşcolarii trebuie să prezinte adeverinţe medicale sau evize epidemiologice eliberate de medicul de familie doar la înscrierea într-un nou ciclu de învăţământ, mai exact la creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a.

”Medicul de familie eliberează documente medicale, respectiv adeverinţă medicală de înscriere în colectivitate, aviz epidemiologic şi fişă de vaccinări, numai la înscrierea într-un nou ciclu de învăţământ, adică pentru creşă, grădiniţă, clasa pregătitoare şi clasa a IX-a. Toţi ceilalţi copii nu trebuie să prezinte adeverinţe medicale sau avize epidemiologice”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Lista documentelor medicale necesare înscrierii/transferului în unităţile de învăţământ se regăseşte în Metodologia privind asigurarea asistenţei medicale a antepreşcolarilor, preşcolarilor, elevilor din unităţile de învăţământ preuniversitar şi studenţilor din instituţiile de învăţământ superior pentru menţinerea stării de sănătate a colectivităţilor şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, din 27 iulie 2023, aprobată prin Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei nr. 2508/4493 din 2023.

Continue Reading
La Top