URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

ELEVII PRIMESC BANI PENTRU ACHIZIȚIONAREA UNUI CALCULATOR

Programul “Euro 200” de acordare a unui ajutor financiar elevilor şi studenţilor în vederea achiziţionării de calculatoare va continua în acest an cu o serie de modificări.

Conform Hotărârii nr. 395 din 4 mai 2023 privind modificarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.294/2004 au apărut o serie de modificări ale programului.

De acest ajutor vor putea beneficia elevii şi studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut pe membru de familie mai mic sau egal cu 500 lei.

Programul “Euro 200” se derulează începând cu anul 2004. Cuantumul bonului valoric reprezintă echivalentul în lei al sumei de 200 euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente achiziţiei.

Sunt considerate calculatoare personale şi dispozitivele mobile de tip calculator personal cum ar fi laptopul, notebookul, ultrabookul sau dispozitivele echivalente.

Anul trecut, 24 de elevi călărășeni din medii defavorizate au beneficiat de fondurile puse la dispoziție prin programul “Euro 200”

Continue Reading
La Top