URMĂREȘTE-NE

EDUCAȚIE

ELEVII DIN LICEELE CĂLĂRĂȘENE AU PARTICIPAT LA UN BOOTCAMP AXAT PE PROBLEMELE POLUĂRII

La finalul săptămânii trecute Asociația “Cu Apele Curate” a fost prezentă la Călărași unde a organizat, alături de Asociația Culturalis, un bootcamp axat pe problema poluării apelor cu plastic, în contextul datelor din studiul nostru recent potrivit cărora aproape 100 de tone de plastic sunt purtate anual de apele fluviului pe teritoriul României.

La atelier au participat 21 de liceeni de la Colegiul Național Barbu Știrbei și Liceul Pedagogic Ștefan Bănulescu din Călărași, iar aceștia au propus două idei pe care le vor implementa în liceul lor până la finalul anului.

Elevii Colegiului Național Barbu Știrbei vor realiza un spot video despre poluarea cu plastic pe care îl vor distribui în liceu, dar și o acțiune de conștientizare a subiectului, dedicată colegilor din liceu.

Elevii Liceului Pedagogic Ștefan Bănulescu și-au propus să organizeze la finalul acestei luni Festivalul Fantoma Strângăreață, adresat copiilor preșcolari și de școală primară. Programul va cuprinde concurs de costume create din materiale reutilizate, activități și ateliere despre apă și poluarea apelor cu plastic, face painting, materiale informative pentru adulții prezenți.

 

Continue Reading
La Top