URMĂREȘTE-NE

ADMINISTRAȚIE

ELEVII DIN COMUNA INDEPENDENȚA/CĂLĂRAȘI BENEFICIEAZĂ DE TEHNOLOGIE MODERNĂ PENTRU DESFĂȘURAREA CURSURILOR

Elevii din comuna Independența din județul Călărași se pot bucura în acest an școlar de o școală modernă cu tehnologie de ultimă generație. Primarul comunei, Gabriel Rădulescu ne-a precizat într-un interviu pentru Canal SUD faptul că școala reprezintă o prioritate a mandatului pe care l-a câștigat și că își dorește ca fiecare elev indiferent de situația financiară sau școlară să beneficieze de tabletă pentru a-și desfășura orele de curs.

“Școala pentru mine este un loc drag, un loc care îmi trezește amintiri plăcute, pot să vă spun legat de școala din comuna Independența, noi avem doar o școală la nivelul întregii comune, pot să vă spun că simt o mare bucurie când ajung în școală deoarece văd copii frumoși, copii dedicați școlii și destul de numeroși acest lucru ne asigură un viitor și o perspectivă frumoasă a comunei deoarece comuna prin copii și tineret se dezvoltă.

Pot să vă spun că la nivelul primăriei am depus prin PNRR un proiect de reabilitare termică a școlii, s-a făcut un audit termic și în urma acestui audit termic au rezultat mai multe cerințe de îndeplinit, ce înseamnă? Înlocuirea geamurilor de termopan, suplimentarea cu un strat de polistiren, aplicarea unei decorative, schimbarea corpurilor de iluminat, înlocuirea centralei termice, pot să vă spun că tot acest proiect este eligibil și valorează 324 de mii de euro și dacă acest proiect se va îndeplini și cred că se va îndeplini pentru că în acest moment suntem în evaluare de către Ministerul Fondurilor Europene, cu siguranță vom fi una din cele mai moderne școli din județul Călărași.

În acest moment suntem în implementarea unui proiect, distribuim tablete tuturor elevilor din comună, indiferent de situația financiară sau școlară pe care aceștia o au, ești elev primești tableta. Sălile de curs tot cu ajutorul unor proiecte europene au fost înzestrate cu o tablă inteligentă de ultimă generație care se conectează la un laptop. Totul se petrece online, din acest punct de vedere cred că suntem singura școală din Călărași digitalizată în integralitate, adică toți profesorii au la dispoziție un laptop, toate sălile de curs au aceste table inteligente, 21 de săli de curs, acest program a fost dedicat întregului ciclu școlar, de la grădiniță până la clasa a VIII-a. Consider școala o prioritate a mandatului pe care îl am” declară Gabriel Rădulescu, edilul comunei Independența.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement

ACTUALITATE

La Top