URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ELEVII DIN CĂLĂRAȘI ÎNVAȚĂ ROBOTICĂ ÎNTR-UN LABORATOR INTELIGENT

Biblioteca Județeană “Alexandru Odobescu” din Călarași a demarat activitatea în atelierele de lucru din cadrul laboratorului inteligent, în data de 11 ianuarie 2022. Potrivit Simonei Calciu, șef de animație culturală al instituției călărășene, la ateliere s-au înscris 30 de elevi ai județului.

“Deocamdată, am oprit înscrierile, locurile fiind ocupate. Inițial, cursurile au fost plănuite  să cuprindă câte 10 elevi, la fiecare curs: 10 la cursul de grafică, 10 la cursul de robotică. Cererea fiind prea mare, am suplimentat numărul și am făcut grupe de câte 15 elevi, reușind totuși să respectăm normele care se impun în perioada aceasta. Cursurile au început de ieri (n.r. 11 ianuarie a.c.). Ieri a fost primul curs de grafică, urmând ca joi să aibă loc primul curs de robotică. Cursurile durează 6 săptămâni. În a șasea săptămână, se va da startul pentru următoarele înscrieri, când vom avea o nouă sesiune de cursuri. La cursul de grafică, participanții învață să facă diferența între imagini 2D-3D, ca apoi, cu ajutorul unui program, să poată face ceea ce își imaginează și ulterior să imprime la imprimanta 3D din dotare. La cursul de robotică, acesta este un curs de inițiere în programarea modulelor Arduino, module care reprezintă niște minicalculatoare. Cu ajutorul acestora, elevii vor putea fi inițiați în programarea acestor device-uri”, ne-a declarat sursa citată.

SmartLab Călărași este un proiect inițiat de Consiliul Județean Călărași, realizat cu sprijinul Asociaţiei INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate și derulat de Biblioteca Județeană Călărași.

Echipamentele din SmartLab (laptop-uri, creioane 3D, imprimante 3D, scannere 3D, roboți educaționali, ochelari VR, tabla interactivă și  kituri Arduino) vor ajuta elevii să ȋnțeleagă mai bine noțiunile ȋnvățate la școală, le vor stimula creativitatea și le vor dezvolta competențele digitale.

Începând cu data de  5 ianuarie 2022, cadrele didactice interesate să desfășoare activități educative la diverse discipline (fizică, biologie, geografie, artă, chimie etc.) în Laboratorul Smart, sunt invitate pentru o sesiune de informare, prezentare a echipamentelor din dotare și programare la bibliotecă.

Sesiunile de lucru vor avea loc conform  planificărilor realizate, cu cadrele didactice pentru clasele implicate sau la nivelul grupelor formate,  respectând măsurile de prevenire a pandemiei actuale.

Continue Reading
La Top