URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

EDUCATOARE PRINSĂ CĂ AR FI FRAUDAT UN CONCURS PENTRU OCUPAREA UNUI POST LA PERIȘORU

O educatoare, T. Zardova, care a candidat la un concurs pentru ocuparea unui post de educatoare la grădinița din Perișoru ar fi fost prinsă în timp ce frauda examenul. În urma incidentului, comisia de concurs a întocmit un proces verbal în care a consemnat incidentul, iar lucrarea a fost notată cu nota unu.

S-a dat concurs pentru necalificați, trei posturi pentru educator, un post pe biologie. Pe postul de biologie au fost trei cadre didactice, o persoană s-a încadrat, s-a calificat cu notă mai mare. Doamnele pe postul de educator, două au luat examenul și o altă doamnă, doamna Zardova, din nefericire a fraudat examenul și nu a putut să promoveze examenul

Reporter: Ce înseamnă mai exact a fraudat? Ce a făcut?

A copiat dintr-o carte”, a precizat Marius Mureșanu, directorul Școlii Gimnaziale nr. 1 Perișoru.

Am încercat să obținem un punct de vedere și din partea educatoarei, care a spus, însă, că nu are nimic de comentat pe marginea acestui subiect.

În perioada următoare, locul rămas liber urmează să fie ocupat de o persoană calificată.

Acum urmează…am înțeles că o sa vină un om calificat, noi trimitem deja către inspectorat. Am sunat și noi în toate direcțiile ca să avem un om calificat în locul doamnei Zardova. Comunitatea să fie liniștită, că va veni o persoană calificată și pe sufletul lor”, a mai declarat directorul școlii din Perișoru.

Inspectoratul Școlar Județean Călărași a fost înștiințat despre acest caz chiar în ziua concursului. Pentru gestul său, educatoarea nu mai are acum dreptul să fie repartizată timp de un an de zile.

Despre situația de la Perișoru am aflat în momentul în care concursul a avut loc, domnul director Mureșanu, președinte al comisiei de concurs, ne-a informat chiar în ziua respectivă și i-am recomandat să procedeze conform metodologiei, și anume conform articolului 73 din alineatul 4, care prevede faptul că candidații care introduc în sala de examen materiale nepermise, fie că le utilizează, fie că nu, sunt eliminați din examen de către președintele comisiei de concurs”, a declarat Adriana Butoi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Călărași.

Educatoare ar fi recunoscut că a intrat cu cartea în sala de examen, însă ar fi susținut că nu a folosit-o pentru a copia.

Reporter: Din datele pe care le aveți, doamna și-a recunoscut presupusa faptă?

A spus că a avut cartea, dar nu a copiat”, a mai precizat Adriana Butoi.

Concursul pentru ocuparea postului de educator a avut loc pe data de 25 septembrie.

Continue Reading
La Top