URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ECOAQUA CĂLĂRAȘI ARE UN NOU DIRECTOR GENERAL

Operatorul de apă și canalizare SC ECOAQUA SA Călărași are un nou director general interimar, în persoana lui Marcel Nuțu, care până săptămâna trecută ocupa funcția de director tehnic în cadrul societății. Acesta a fost prezent în conferința de presă a PSD Călărași, în data de 25 noiembrie 2021, pentru a face o scurtă descriere a proiectelor majore de investiții.

“Aș începe prin a vă spune că am vechime în această unitate (n.r. Ecoaqua Călărași) și cunosc realitatea. Suntem la al treilea proiect major de investiții. Primul proiect de investiții a avut o valoare de aproximativ 7 milioane de euro și a început în 2004. Pe urmă, a fost cel de pe POS Mediu, cu 100 de milioane de euro. Acum suntem în faza finală de semnare a contractului de 265 de milioane de euro, care se adresează pentru 90 de localități: 80 din județul Călărași și 10 din județul Ialomița. Sunt în jur de 25-26 de UAT-uri pe județul Călărași. Subliniez acest lucru, pentru a se realiza faptul că oferim o alternativă vizavi de accesul la servicii civilizate în toate localitățile din județul Călărași. Nu vă ascund faptul că am întâmpinat foarte multe greutăți, pentru a aduce la maturitate proiectul, din diverse motive. Din cauza consultanței, multe UAT-uri s-au retras, altele s-au răzgândit și a trebuit să refacem documentațiile. A fost multă muncă pentru sute de kilometri de rețea de apă”, a punctat Nuțu.

Actualul director al Ecoaqua Călărași a vorbit și despre o posibilă majorare a prețului la apă cauzată de scumpirea energiei electrice.

Traversăm o perioadă foarte grea referitoare la criza energetică. Suntem în faza de evaluare a impactului cu energia electrică. să vedem cum achiziționăm, pentru anul viitor, energia, pentru că ne-a expirat contractul cu energia în luna august și nu am avut curajul să facem contractul pe un an. Am achiziționat la 583 de lei pe MWh, crezând că e o imprudență. Acum suntem la 1.200 de lei pe MWh și nici nu există o anumită predictibilitate. Noi sperăm să ținem pasul, să vedem ce soluții găsim. Avem foarte multe greutăți și încercăm să identificăm soluții de rezolvare a problemelor, astfel încât să găsim un optim pentru a merge mai departe”, a conchis sursa citată.

Continue Reading
La Top