URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ECLIPSĂ DE SOARE CE SE VA MANIFESTA PRIN ACOPERIREA A 91% DIN SUPRAFAȚA SOARELUI

Pe 14 octombrie 2023, va avea loc un spectacol astronomic remarcabil: o eclipsă inelară ce se va manifesta prin acoperirea a 91% din suprafața Soarelui. Acest fenomen astronomic va crea un “inel de foc” impresionant pe cer.

Eclipsa inelară apare atunci când Soarele, Luna și Pământul se aliniază perfect, permițându-ne să vedem doar marginea în formă de inel a Soarelui, înconjurând Luna.

Locurile norocoase unde acest fenomen astronomic poate fi observat includ regiuni precum America de Nord, America de Sud, estul Oceanului Pacific și vestul Oceanului Atlantic. Durata acestui eveniment astronomic va fi de aproximativ trei ore, oferind oportunitatea fascinantă de a contempla acest spectacol cosmic.

Pentru cei pasionați de astfel de evenimente, următoarea eclipsă totală de Soare vizibilă și în România va avea loc abia pe 3 septembrie 2081. Cu toate acestea, până atunci, vor exista câteva oportunități de a vedea eclipse inelare de Soare, care cu siguranță vor uimi și fascina iubitorii de astronomie.

Continue Reading
La Top