Spitalul Județean de Urgență Călărași va primi, de la Ministerul Sănătății, echipamente medicale în valoare de 12 milioane de lei, prin intermediul unui proiect al Consiliului Județean, demarat în anul 2018.
“Săptămâna trecută, am primit, de la Ministerul Sănătății, notificarea că o să primim echipamente în valoare de 12 milioane de lei. Acest lucru se întâmplă printr-un proiect început în 2018 de Consiliul Județean, în colaborare cu Ministerul Sănătății. Anul trecut a fost alocată doar o mică parte din această sumă și o să acoperim niște nevoi stringente pe aproape toate secțiile. Deci, cam toate secțiile vor primi niște echipamente în valoare de 12 milioane de lei”, a precizat managerul Spitalului Județean Călărași, Bogdan Mihai, în cadrul conferinței de presă a PSD, derulată la data de 7 aprilie 2022.
Directorul spitalului a punctat aspecte și despre alte proiecte importante care se implementează în cadrul unității sanitare, dar și despre campania “Stop Mită”, aflată în derulare.
“Tot săptămâna trecută, au fost făcute ultimele discuții privind reabilitarea și introducerea pe programul de finanțare PNRR a corpului cu risc seismic și sperăm că undeva în luna august vom avea un răspuns final în ceea ce privește aprobarea sau nu a acestui proiect. Săptămâna trecută a fost semnat și contractul de anvelopare a corpurilor A, B, C și D. Acest contract va avea o zonă de schimbare a feței spitalului, dar și o componentă de reabilitare energetică și dezvoltare a unor surse alternative de energie, prin montarea unor panouri solare și pompe de căldură. Reabilitarea și logistica pe care o aducem în spital nu reprezintă singurul punct. Lucrăm foarte mult și la tot ceea ce înseamnă comportament și abordare în relația cu pacienții. Tot săptămâna trecută, am implementat un sistem nou de evaluare a cadrelor medicale privind interacțiunea cu pacienții, astfel încât să eliminăm cumva acele discuții lansate în spațiul public post-factum externare, unde anumiți pacienți, ulterior externării, înțeleg să emită niște alegații cu privire la bunele îngrijiri sau nu. Acum le dăm ocazia să își asume aceste lucruri într-un mod direct pe un formular transparent care va fi supus analizei noastre și în baza căruia vom face un punctaj de valoare a cadrelor medicale. După cum știți, noi am început și o campanie în ceea ce privește stoparea plăților informale, campania ‘Stop Mită’, care deja se pare că a început să fie înțeleasă de pacienți, chiar săptămâna aceasta având un pacient care, în loc să dea o plată informală, a cerut un formular de donație și a donat către spital, într-o zonă transparentă, fără niciun fel de interpretare, o sumă de bani. Sunt lucruri la care noi lucrăm, mai avem mult și orice semnalare din partea dumneavoastră este clar că va fi analizată și vom lua măsuri acolo unde vom avea lucruri concrete. Lucrurile nu se schimbă în mod general, se schimbă prin dezvoltarea și abordarea unor situații punctuale”, a adăugat Bogdan Mihai.