URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ECHIPA DE ROBOTICĂ A BIBLIOTECII JUDEȚENE CĂLĂRAȘI FACE ULTIMELE PREGĂTIRI PENTRU COMPETIȚIA FIRST LEGO LEAGUE CHALLENGE

Au mai rămas câteva zile până când echipa de robotică a Bibliotecii Județene Călărași va participa la etapa regională a competiției First Lego League Challenge. Concursul va avea loc duminică, la București. Pentru acest eveniment, echipa de robotică a creat special un robot care are de îndeplinit mai multe misiuni.

Echipa de robotică a Bibliotecii Județene Călărași care va concura la București este compusă din 10 copii.

Pe scurt, un roboțel trebuie să îndeplinească cât mai multe misiuni. Robotul este confecționat din piese Lego, este construit de noi, asamblat de noi, însă partea de programare este total inovativă, este partea noastră, ideea noastră. Sunt ore de lucru, ore de nervi, ore de multe emoții. Spun asta pentru că încerci o misiune, îți iese, iar când pornești din nou robotul pe aceeași misiune și nu se mai întâmplă același lucra ca înainte”, a declarat Bogdan Ghiță, trainer.

Pe lângă misiunile robotului, concurenții vor prezenta și un proiect inovativ. Pentru această competiție, echipa din Călărași a pregătit o boxă.

Ea este o boxă care are un amplificator audio, sursa de semnal este de la o tastatură cu care încercăm să creăm un mic scenariu. Încercăm să modelăm partea de prezentare asociată cu această boxă. Noi spunem că este inovativă pentru că i-am realizat un sistem de rotație, este un servo care rotește la 180 de grade cele două boxe”, a precizat Dan Cotcoriciu, trainer.

Boxa realizată de echipa de robotică ce va participa la First Lego League Challente

Boxa realizată de echipa de robotică ce va participa la First Lego League Challente

Dacă va trece de etapa regională, echipa din Călărași se va califica la etapa națională, acolo unde anul trecut a obținut titlul de vicecampioană.

Eu cred că va fi bine la concurs, o să dăm tot ce putem și sper că o să ne calificăm. Am un mesaj pentru cei de vârsta mea: încercați cât mai multe lucruri noi, că sigur o să vă placă ceva”, a spus și Alexandra Preda, o altă cursantă.

În primul rând, am creat-o toți, ca o echipă, și mi se pare un proiect inovativ ce poate ajuta în mai multe locuri. Spre exemplu, pe un stadion poate amplifica sunetul să se audă mult mai bine și așa economisim și mai multă energie”, a spus Violeta Nițu, una dintre membrele echipei.

Până duminică, când va avea loc competiția, echipa Bibliotecii Județene Călărași continuă antrenamentele pentru ca în ziua decisivă rezultatele să fie remarcabile.

Continue Reading
La Top