URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

ECHINOCȚIUL DE TOAMNĂ – CÂND ARE LOC ȘI CUM SE MANIFESTĂ

Echinocțiul de Toamnă din 2023 se apropie cu pași rapizi, marcând tranziția de la vara caldă la frumoasa toamnă. Pe data de 23 septembrie 2023, ziua și noaptea vor avea aproximativ aceeași durată, simbolizând începutul unei noi stagiuni și oferind o oportunitate minunată pentru a observa schimbările spectaculoase în natură.

În acest moment, frunzele își vor schimba culorile din verde vibrant în nuanțe de roșu, portocaliu și auriu, până când vor cădea blând pe pământ, creând un covor moale. Împreună cu scăderea temperaturilor, mulți așteaptă cu nerăbdare momentele confortabile petrecute în fața șemineului, plimbările în parcuri și savurarea bucatelor tradiționale de sezon, precum dovleacul și merele coapte.

Pentru astronomi, Echinocțiul de Toamnă reprezintă un moment important, marcând începutul unor nopți mai lungi și a cerurilor mai clare pentru observațiile stelare.

Acest eveniment astronomic are, de asemenea, semnificații și tradiții specifice în diverse culturi din întreaga lume. Acestea variază în funcție de istorie, geografie și obiceiurile locale, incluzând sărbătorirea recoltei, festivalurile de toamnă, povești și mituri locale și obiceiuri precum renovarea și curățenia casei. Este un moment în care oamenii se adună pentru a marca trecerea la o nouă etapă a anului și pentru a celebra bogățiile oferite de natură în acest sezon plin de farmec.

Continue Reading
La Top