URMĂREȘTE-NE

CULTURĂ

DUPĂ PATRU ANI DE PAUZĂ, FESTIVALUL INTERNAȚIONAL “HORA MARE”- DIN NOU LA CĂLĂRAȘI

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, vine cu vești bune din punct de vedere cultural.

Georgiana Teodorescu, managerul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași a oferit mai multe detalii într-un interviu pentru Canal Sud.

Este o provocare pentru mine deoarece nu am participat activ la organizarea “Festivalului Internațional Hora Mare”din cauza pandemiei. Suntem în discuții cu mai multe grupuri străine. “Hora Mare” se va desfășura în perioada 12-17 August 2023 pe Stadionul Municipal “Ion Comșa” iar în momentul de față avem deja discuții cu grupuri din Turcia, Cipru, Indonezia și Georgia. Acestea sunt țările cu care am discutat până în acest moment, ne dorim ca anul acesta să avem cel puțin șase grupuri din șase țări diferite deoarece așa cum știți deja, festivalul “Hora Mare” este înscris în Consiliul Internațional al Festivalurilor Folk ( C.O.F).
În C.O.F sunt niște condiții la nivel internațional pe care trebuie sa le respectăm și anume: o durată de minim cinci zile a festivalului, minim cinci grupuri străine din cinci țări diferite, suntem obligați să asigurăm transportul, cazarea și masa în teritoriul granițelor țării noastre deoarece așa funcționează la nivel internațional toate festivalurile C.O.F
”.

Obiectivul principal al Centrului Cultural Judeţean Călăraşi este sporirea dimensiunii interculturale, prin participarea unor ansambluri de muzică şi dans tradiţional care promovează folclorul specific al zonei de provenienţă.

Continue Reading
La Top