URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DUNĂREA TURISTICĂ-UN PROIECT TOT MAI APROAPE DE REALITATE

La începutul acestui an, Brăila, Galați, Ialomița și Călărași s-au unit în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru infrastructura de transport de interes strategic, în zona de Est și Sud a României.

Astfel, autoritățile locale caută să găsească cea mai bună variantă de finanțare a proiectului ”Dunărea turistică”, fie accesând fonduri europene, fie din bani de la bugetul național.

Perioadele de programare financiare următoare și oportunitățile de finanțare ce vor fi lansate în perioada 2021 – 2027 sunt esențiale în materializarea obiectivelor specifice de dezvoltare a infrastructurii de transport, inclusiv pe Dunăre.

Proiectul ar putea avea în vedere dane de acostare, sate pescărești, ambarcațiuni care să oprească în fiecare port. Ar trebui valorificată și faleza Dunării din Galați care este principala atracție a orașului.

Are o lungime de patru kilometri – faleza superioară și faleza inferioară – și este considerată cea mai lungă din Europa, situată pe cursul Dunării.

Fiind situat pe malul stâng al Dunării, orașul Brăila are partea ei de Faleză a Dunării. O stradă de promenadă, perfectă pentru plimbări în aer liber și meditații, în care poți să te bucuri de priveliștea care te înconjoară, este precizat pe pagina de socializare.

Continue Reading
La Top