URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DUNĂREA ESTE ÎN CONTINUĂ SCĂDERE DIN CAUZA SECETEI IAR BRAȚUL BORCEA ESTE PE CALE DE DISPARIȚIE

În urmă cu câteva săptămâni o echipă Canal Sud recomanda balta din zona Canton pe drumul DN 3, ca fiind o oază de liniste, lebedele, pelicanii și rățuștele ofereau un peisaj demn de Delta Dunării, astăzi, situația este puțin dramatică.
Din cauza secetei, balta a secat în mare parte și din nefericire este într-o continuă scădere.

În satul Coslogeni, comuna Dichiseni județul Călărași, situația este și mai dramatică, luciul apei al brațului Borcea a secat mai bine de jumătate.

Anghel Constantin Căpitan Șef de Port , Căpitănia Portului, a declarat pentru Canal Sud că momentan situația este sub control acum, dar dacă apa va mai continua să scadă, vom avea probleme.

“Ambarcațiunile de agrement care intră și ies din portul Călărași, deocamdată navigarea este în parametrii normali.
Bacul care efectuează trecerea România -România adică Chiciu-Regie întâmpină ceva probleme pe brațul Ostrov. Apa este mică la ieșire, dar pe Dunăre momentan nu sunt probleme, nici pe malul stâng al Dunării ( Jud. Călărași).
Celălalt Bac, vorbim de trecere Chiciu la km 375 și Bulgaria la km 382, în momentul de față se circulă în condiții normale.
Vedem în perioada următoare cât va mai scădea Dunărea, cred că vor fi probleme la trecerea România-România, din experiența anilor trecuți”.

Mai multe detalii și informații puteți afla în jurnalul Canal Sud din această seară.

Continue Reading
La Top