URMĂREȘTE-NE

ACTUALITATE

DRESAJUL CANIN, O MESERIE DIN PASIUNE

Dresajul canin ar trebui să înceapă la o vârstă cât mai fragedă astfel încât patrupedul să se adapteze cât mai ușor în noua sa locuință și să învețe ce are voie și ce nu are voie să facă.

Dresarea câinelui se face cu multă blândețe, răbdare, înțelegere și iubire. Recompensează-i reușitele astfel încât în mintea lui să se creeze asocierea dintre comportamentul pozitiv și răsplată.

Dresajul trebuie să fie o experiență plăcută atât pentru dresor, cât și pentru câinele tău.

,,Meseria de dresor este de așa natură încât trebuie să iubești, trebuie să faci cu plăcere, trebuie să fii atent cu cățelul (…) În momentul în care câinele nu are socializare, este cam greu să ieși cu el la plimbare (…) Foarte important din frumusețea câinelui este disciplina (50%). Cățelul dacă este educat, este iubit și apreciat în societate. Dacă proprietarul vrea să investească în el înseamnă că trebuie educat. Primele comenzi care se fac acasă sunt negația (,,nu e voie”), numele și ,,treci la loc”. În momentul când patrupedul le știe pe acestea, poate să intre și dresorul cu comenzile de bază în societate”, a declarat în exclusivitate pentru Canal Sud, Adrian Hristea, dresor canin din Călărași.

,,Cățelul trebuie să fie vaccinat, deparazitat intern și extern la zi. Trebuie să aibă capacitatea de a fi pregătit pentru dresaj. Câinele nu este un robot. Nu este un calculator să-i băgăm un cip (…) Important este un lucru: cățelul ajungând la maturitate, nefiind pregătit, nefiind educat, ajunge o povară”, a mai adăugat dresorul canin, Adrian Hristea.

Conform lui Adrian Hristea, timp de 7-10 zile, clientul trebuie să vină să lucreze cu câinele. În momentul în care clientul nu-l mai recunoaște, dresorul predă tot ce a făcut cu câinele. La finalul dresajului se face corectarea. Dresorul intervine atunci când proprietarul câinelui greșește instructajul pentru a evita situațiile neplăcute.

Continue Reading
La Top